2014.06.13. 09:00 – Lángoló

Hello Hősök fesztivál a nagyvárosi közöny ellen

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Hősök Tere kezdeményezés egy fontos társadalmi problémára hívja fel a figyelmet. Nevezetesen arra, hogy a mai városlakók sokszor csak saját dolgukkal törődnek, és nem segítenek bajba került embertársaikon. A tagok ez ellen a „majd valaki más segít”-mentalitás ellen küzdenek, vasárnapra pedig egy ingyenes támogató fesztivált is szerveztek a Parkba, többek között az Ivan & the Parazol-lal és Senával.

A Hello Hősök fesztivál délután 4-kor kezdődik, és ideje alatt a Hősök Tere önkéntesei Budapesten fogják tesztelni a járókelők segítőkészségét. Az imént említetteken kívül fellép a Parkban az Anna and the Barbies, a Halott Pénz, a Mary PopKids, a Belmondó és az Óriás is (akik mind a kezdeményezés elkötelezettjei), illetve Slam Poetry-műsor is lesz, a koncertek után meg Tesco Disco. Az összes (nem csak zenei) programról itt olvashattok, kedvcsinálónak pedig íme az Anna and the Barbies meghívója:

A Hősök Tere kezdeményezés célja tehát az, hogy minél több ember hagyjon fel a közönnyel, és merjen kiállni és tenni másokért a hétköznapokban. Ahogy ők mondják:

„Magyarországon tízből nyolcan úgy gondolják, nem tenne értük senki, ha az utcán bajba kerülnének. Félelem és közöny – ez jellemzi az embereket az esetek többségében, ha a mindennapokban valaki segítségre szorul. A Hősök Tere kezdeményezésben résztvevő magánszemélyek, cégek, civil szerveztek mind hisznek abban, hogy bárkiből lehet hétköznapi hős, csupán azzal, hogy tesz a körülötte élőkért, amikor tud. Ezt hirdeti a szlogen is: Az vagy, amit teszel! Ehhez nem kell különlegesnek lenni, erre mindenki képes. Csak fel kell ismerni, hogy ami az utcán történik, az ránk is tartozik.”

A kezdeményezéshez több közszereplő is csatlakozott nagykövetként, például Harcsa Veronika vagy Szervét Tibor. A következő napokban több Hősök Tere-rendezvény is lesz, június 19-én nemzetközi konferenciát tartanak, 20-án pedig tanároknak szóló workshopot.

Ha látni akarod, mit is jelent pontosan hétköznapi hősnek lenni, ebben a videóban megnézheted:


fesztivál hír program óriás sena mary popkids ivan & the parazol



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása