2014.06.14. 08:42 – m.adi

Jobb lenne nem látni, mik a legnépszerűbb magyar zenék

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az Artisjus ismét rémisztget bennünket az aktuális, tavaszi magyar zenei toplistákkal. Ráadásul most a szokásos YouTube- és Facebook-lista mellett kiadták a MAHASZ lemezeladási, rádiós játszási és online streaming toplistáit is, csak hogy még jobban árnyalják a hazai közízlésről eddig kialakított szomorú képünket. Ha a szokásos Kis Grófo és Mr. Busta feat. ESSEMM nem lenne elég, a listák tele vannak a magyar euróvíziós dalokkal. Mindet összevetve a tavasz slágerének Kállay-Saunders András Runningja tűnik. A legtöbb lájkja a Facebookon a Children of Distance-nek van, aztán Nótár Mary, Caramel, Majka és Vastag Csaba jön, de még Bárány Attila is befért a legjobbak közé.

youtube.JPG

Ráadásul egyértelműen látszik, hogy a Dal zsűrije mellett a rádióknak is óriási felelősségük van ebben az eredményben, a rádiós listán van ugyanis a legtöbb volt tehetségkutatós celeb, és eurovíziós titán (a 20-as listán csak a Balkan Fanatik és a Quimby nem az). Persze aki hallgatta már vagy fél óráig az egyetlen országos lefedettségű kereskedelmi rádiót (Class FM), annak ez nem meglepő, mégis durva így leírva látni, hogy tényleg szinte csak ezekből a b-listás sztárokból áll a mainstream kínálat.

streaming + rádió.JPG

Kár is erről többet beszélni, inkább álljon itt néhány üdítő kivétel. Boggie, bár valószínűleg külföldi kattintásokkal is erősen megtámogatva, de a Parfüm ötletes klipjével felfért a YouTube-lista harmadik helyére, pont Majka és Curtis, valamint Csóró Lali közé. Hát erről a listáról ennyi volt, de a streamingesen már megtaláljuk a Middlemist Redet (valószínűleg a Deezer-kampány miatt), a Supernemet, és az Ivan & the Parazolt is. A lemezeladási listákon is vannak vállalható dolgok, és érdekes, hogy a top20 album között 9 újrakiadott Tankcsapda-lemez van.

single + album.JPG

Ezek után itt, a poszt végén mondjuk Vastag Csabának kellene állnia. De nem fog. Fő az optimizmus.


magyar hír



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása