2014.07.06. 10:03 – dankógábor

Amire senki nem számított: új Pink Floyd-lemez jelenik meg

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pinkfloyd_10455246_10152553989649784_1076512938323104981_n.jpg

David Gilmour felesége és szerzőtársa, Polly Samson szombaton bombát robbantott. Ezt írta ki a Twitterjére: "Btw Pink Floyd album out in October is called The Endless River. Based on 1994 sessions is Rick Wright's swansong and very beautiful." Igen, új Pink Floyd-album jelenik meg ősszel The Endless River címmel, olyan dalokból, amiknek az alapjait még a 2008-ban elhunyt Richard Wright billentyűs írta meg.

Suzuki_PartsOfCar_Banner640x90_GIF.gif

Durga McBroom-Hudson énekesnő, aki többször is turnézott a Pink Floyddal, árult el többet is a dologról. A projekt eredeti címe The Big Spliff volt, és Wright írta hozzá a dalokat. A szerzemények teljesen instrumentálisak voltak, de az utóbbi időben sokat dolgozott rajta Gilmour és Nick Mason dobos is. Például Durgával is felénekeltettek több részt, ez látható a fenti fotón is. Az énekesnő azt is elárulja, hogy nincsenek olyan számok a lemezen, amik már megjelentek volna korábban.

Többen azonnal elkezdtek találgatni, hogy vajon az 1985-ben kiszállt, majd a név miatt balhézó Roger Waters is szerepel-e majd rajta, de az már túlzottan nagy meglepetés lenne. Waters és Gilmour még most sincs olyan jóban, hogy egy-egy rövid fellépésen kívül többet beszéljenek egymással. Igaz, ez csak az én okoskodásom, szóval akár az is lehet, hogy minden nap együtt kocsmáznak, annyira nagy haverok lettek megint.

Amúgy idén 20 éves a Pink Floyd utolsó nagylemeze, a Division Bell. Az albumot ennek örömére újra kiadják deluxe verzióban is egy rakás extrával megspékelve. 

pink-floyd-division-bell-box-set.jpg


rock pink floyd hír



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása