2014.07.06. 16:26 – m.adi

Focizni pingpongasztalon - Kipróbáltuk a Teqballt

Volt 2014 - Telekom. A zenében találkozunk!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

WP_20140706_019.jpg

A Volt fesztivál közepén, körülbelül ott, ahol az ember elkanyarodik a fő útról a két fő színpadhoz, van egy telekomos sátor, ahol esténként meccsek mennek, nappal meg emberek ugrálnak egy fura ping-pong asztal körül focilabdával. Ez valójában nem is ping-pong asztal – bár az inspirációt tényleg az adta hozzá – hanem Teqball-asztal, azaz egy új, focialapú sport kelléke. Ma délelőtt ki is próbáltam.

banner_1.jpg

A játék egyik feltalálója, Borsányi Gábor elmesélte a sátor mellett, hogy már gyerekkorában sokat focizott Újpesten a panelek között beton ping-pong asztalon. Innen jött az ötlet, hogy ez akár önálló sport is lehetne, de arról az asztalról sosem pattant ki eléggé a labda, és így elég balesetveszélyes volt. Ezért sok matematikai és fizikai számítás után a Teqball asztalát íveltre formálták, amiről mindig kipattan annyira a labda, hogy meg lehessen játszani.

Ezt én láttam, amikor a profik (köztük Borsányi is) játszottak rajta, de teljesen biztos voltam abban, hogy nekem egy labda sem fog annyira kipattanni, hogy valami értelmeset tudjak kezdeni vele (és ezért nem az asztal lesz a hibás). Aztán mikor beálltam játszani, akkor elég kellemesen érintett, hogy nem is annyira nehéz, mint amilyennek tűnik. Teljesen jól el lehetett vele lenni úgy is, hogy nem vagyok egy nagy labdazsonglőr. Sőt, igazából nagyon jól éreztem magam közben, és semmi kedvem nem volt abbahagyni. Valahogy így lehetett ezzel többek közt Gwen Stefani, és a Bush énekese, Gavin Rossdale is, akiknek nagyon megtetszett a Teqball, és teljes mellszélességgel mögé álltak, Rossdale meg is hívta a csapatot Los Angeles-i házába.

WP_20140706_010.jpg

Igazából azért tök jó dolog ez, mert amellett, hogy szórakoztató, az ember technikáját és labdaérzékét is fejleszti. Az pedig nincs meg, amitől tartottam, hogy csak profik játszhatnak rajta. A speciális asztalnál pedig talán még jobban hozzájárul az élményhez a részletes szabályrendszer, ami teljesen objektív, és arra irányul, hogy fejleszd a képességeidet. Nincsen például csusza, és egymás után kétszer nem érhetsz ugyanazzal a testrésszel a labdába. Tényleg bárki, aki egy kicsit is szeret focizni, nyugodtan próbálja ki a Teqballt még itt a Volton, vagy később a Balaton Soundon vagy a Strand Fesztiválon, nagyon jól fogja érezni magát.

(x) Minden nap élő közvetítés a Volt legjobb koncertjeiről a Telekom oldalán! A zenében találkozunk! 


volt volt2014 teqball volttelekom



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása