2014.07.15. 14:00 – Hirdetés

Hogyan lesz hangszer a mexikói drogcsempészek fegyvereiből?

Ismerd meg a legformabontóbb zenei projekteket, és nyerj egy professzionális fejhallgatót!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Pedro Reyes_6.jpg

Hangszerek kiselejtezett lőfegyverekből? Hangfalakból épített tank? Operaelőadás egy los angelesi pályaudvaron? Első hallásra mind elég meghökkentően hangzik. A legjobb viszont az, hogy ezek létező dolgok. A Lángoló Gitárok háromrészes, nyereményjátékkel egybekötött cikksorozatában ezekkel szeretnénk megismertetni benneteket, hiszen sosem késő felfedezni, hogy van élet a verze-refrén dimenzióján túl is. A részletekért olvass tovább!

A Sennheiser What is your MONUMENTUM? kampányában olyan zenei, művészeti kezdeményezéseket támogat, amelyekkel nem találkozhatunk minden utcasarkon. A támogatott produkciókban, előadókban leginkább az a közös, hogy mindannyian forradalmiak a maguk nemében, akik a hangzás határait újraértelmezve olyan dolgokat tesznek, amit előttük még senki más. Most induló, három részes nyereményjátékunkban a Sennheiser inspiráló projektjét szeretnénk megismertetni veletek, mivel itt tényleg találkozhattok néhány olyan, kuriózumnak tekinthető zenei vonatkozású alkotással, amelyeket érdemes megismernetek.

Ha valaki emlékszik a Lois Viktor által létrehozott kísérleti formációra, a Tundravoice-ra, akik saját készítésű hangszerszobrokon zenéltek, akkor a most következő történet talán nem is lesz annyira radikálisan új számára.

Pedro Reyes mexikói szobrászművész a mexikói hadseregtől 6700 bűnözőktől lefoglalt vagy Ciudad Juarezben megsemmisített fegyvert kapott. Pedro ezekkel a fémekkel kezdett neki projektjének. Először gitárokat és szaxofonokat készített, majd egyre bővítette a hangszerek lenyűgöző sorát. Ki gondolta volna, hogy létezhet egy olyan marimba, amelynek falapjait felhangolt puskacsövek helyettesítik, így alkalmas teljes hangsorok megszólaltatására?

Pedro Reyes-nek köszönhetően fegyverek ezrei ma már nem a gyűlölet, hanem az alkotás eszközei, amelyek képesek arra, hogy az emberek életébe elhozzák a harmóniát. Ez küldetésének egy újabb lépése, amelyben arra törekszik, hogy a negatívat kreatívvá alakítsa át.

A videósorozatban számos hasonlóan érdekes történetre lelhetsz!

Yuval Saron és a Los Angeles-i kísérleti opera társulata tavaly ősszel a híres Los Angeles-i Union Station
vasútállomáson adták elő az Invisible Cities című vezeték nélküli fejhallgató-operát. A történet az állomás
különböző helyszínein bontakozik ki a pályaudvar közönségének részvételével.

Yuval Sarontól bővebben: http://www.sennheiser-momentum.com/hu_HU/further-artists/artist007.html

Nik Nowak "hangszobrász", és az általa készített, 4000 W-tal megpakolt, lánctalpas tank.

Nik Nowakról bővebben: http://www.sennheiser-momentum.com/hu_HU/artists/artist-1.html

A Sennheiser és a Lángoló Gitárok szeretné minél több olvasóhoz eljuttatni ezeket a formabontó produkciókat, ezért egy háromfordulós nyereményjátékot is hirdetünk, amelynek nyereménye egy tetszőleges színben választott Sennheiser MOMENTUM On-Ear fejhallgató. A játékban azt kérjük, hogy oszd meg a Facebook-oldaladon a neked legjobbam tetsző Momentum produkciót, valamint válaszolj néhány, a kampánnyal és a Sennheiserrel kapcsolatos kérdésünkre. A megfejtéseket szokásosan a jatek@langologitarok.hu e-mail címre várjuk, Lángoló-Momentum-játék tárggyal. Fontos, hogy lájkoljátok a Lángoló Gitárok és a Sennheiser Facebook-oldalait.

Jöjjön tehát az első két kérdés!

1. Ki a Sennheiser What is your MOMENTUM? kampány magyar részvevője?

           a. Kodály Method

           b. Mary Popkids

           c. Jolana Blastbeat

2. Hol található a Sennheiser központja?

          a. Ottawa, Kanada

          b. South Tarawa, Kiribati

          c. Wedemark, Németország

A megoldásokért érdemes a Sennheiser honlapján, valamint a wikipedián szétnéznetek! Hamarosan jövünk a sorozat második részével és a következő két kérdéssel!

További infók a Sennheiser MOMENTUM sorozatról:

A Sennheiser MOMENTUM kampány oldala.

A Sennheiser MOMENTUM Facebook-oldala.


sennheiser nyereményjáték momentum videósorozat



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása