2014.07.23. 15:25 – Hirdetés

Egész estés film magyar zenei klipekből?

Ismerd meg a legformabontóbb zenei projekteket, és nyerj egy professzionális fejhallgatót!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

KM.jpg

A Lángoló Gitárok múlt héten elkezdett, a Sennheiser MOMENTUM előadóit bemutató, nyereményjátékkal egybekötött cikksorozatának második részében a videolánc magyar szereplője, a Kodály Method kerül reflektorfénybe. Emellett folytatódik nyereményjátékunk is a következő két kérdéssel. Részletek a hajtás után!

A Sennheiser What is your MOMENTUM? kampányában a maga nemében egyedülálló zenei, művészeti kezdeményezéseket támogat. A támogatott produkciókban, előadókban leginkább az a közös, hogy mindannyian forradalmiak a maguk nemében, akik a hangzás határait újraértelmezve olyan dolgokat tesznek, amit előttük még senki más. Cikksorozatunkban a Sennheiser inspiráló projektjét szeretnénk megismertetni veletek, mivel itt tényleg találkozhattok néhány olyan, kuriózumnak tekinthető zenei vonatkozású alkotással, amelyeket érdemes megismernetek. Ezúttal egy magyar alkotóközösséget ajánlunk figyelmetekbe.

A 2010-ben a Magyar Filmszemlén díjat nyert és Cannes-ba is eljutó Itt Vagyok című kisfilm rendezője, Szimler Bálint nem ült a babérjain a siker után. Rév Marcell operatőrrel megalakították a Kodály Method kollektívát, amely a híres magyar népzenegyűjtő Kodály Zoltán zenepedagógiai módszeréről kapta a nevét. „A zene mindenkié” – állította Kodály és ezt az ő örökébe lépő filmesek is így gondolják. Olyan kisfilmeket és videoklipeket készítettek el, amelyek a különböző magyar és külföldi előadók személyes oldalát fogták meg. Sajátos forma és ízlésvilágot közvetítettek ezekkel a filmekkel, mindig az előadók élményeiből, történeteiből táplálkozva, és velük együtt dolgozva. A Kodály Method videók bár mind egyediek, természetesen felismerhető stílusjegyekkel rendelkeznek, amitől felvételeik egyfajta folytonosságot sugároznak. Jellemzők rájuk a különleges helyszínek, ezek nem megszokott módon, új szemszögből való bemutatása.

A Balaton Method című film lesz a 11 videó egész estés folytatása. A zenés dokumentumfilm, melynek forgatása a napokban kezdődik, egyfajta roadmovie a Balaton körül. Az utazást állomásról állomásra a részt vevő zenekarok klipjei tagolják. A Balaton jellegzetes hangulatát megidézve ez a film beszél majd Magyarország szépségeiről és arról, hogy milyen ma ebben az országban zenélni. A filmhez sikerült megnyerniük olyan zenei nagyágyúkat is, mint a Supernem és a Quimby. Céljuk, hogy egy kor- és zenetörténeti jelentőségű alkotást hozzanak létre, és ebben a rajongótáboruk is segítette őket: idén tavasszal 10 ezer eurót gyűjtöttek össze az interneten, s ezzel a Balaton Method az eddigi legsikeresebb magyar művészeti crowdfunding-kampány lett.

A Kodály Methodról bővebben: http://www.sennheiser-momentum.com/hu_HU/further-artists/artist015.html

A videósorozatban számos hasonlóan érdekes történetre lelhetsz!

A brit testvérpár, Guy és Howard Lawrence, akik apukájuk házi stúdiójában kezdték a zenélést, és a Disclosure nevű dance duóként robbantak be az Egyesült Királyság zenei életébe.

Disclosure: http://www.sennheiser-momentum.com/hu_HU/artists/artist-7.html

Gingger Shankar, aki turnézott a Smashing Pumpkins-szal, és nagyszabású mozifilmek, mint például a Mel Gibson rendezte Passió zenéjének megírásában is közreműködött. Első számú hangszere a tízhúros hegedű, amivel egy teljes vonós zenekart lehet megszólaltatni a hegedűtől a brácsán, és a csellón át a nagybőgőig.

Gingger Shankarról bővebben: http://www.sennheiser-momentum.com/hu_HU/further-artists/artist008.html

A Sennheiser és a Lángoló Gitárok szeretné minél több olvasóhoz eljuttatni ezeket a formabontó produkciókat, ezért egy háromfordulós nyereményjátékot is hirdetünk, amelynek nyereménye egy tetszőleges színben választott Sennheiser MOMENTUM On-Ear fejhallgató. A játékban azt kérjük, hogy oszd meg a Facebook-oldaladon a neked legjobbam tetsző Momentum produkciót, valamint válaszolj néhány, a kampánnyal és a Sennheiserrel kapcsolatos kérdésünkre. A megfejtéseket szokásosan a jatek@langologitarok.hu e-mail címre várjuk, Lángoló-Momentum-játék tárggyal. Fontos, hogy lájkoljátok a Lángoló Gitárok és a Sennheiser Facebook-oldalait.

És most jöjjön a második két kérdés!

3. Mi lesz a Kodály Method által készített egész estés film címe?

           a. Fehér Isten

           b. Balaton Method

           c. Fehér Balaton Method

4. Melyik évben alapították a Sennheiser elődjét, a Labor W-t?

          a. 1945

          b. 1886

          c. 1981

A megoldásokért érdemes a Sennheiser honlapján, valamint a wikipedián szétnéznetek! Hamarosan jövünk a sorozat befejező részével! Az első részt és az első két kérdést itt találjátok meg!

További infók a Sennheiser MOMENTUM sorozatról:

A Sennheiser MOMENTUM kampány oldala.

A Sennheiser MOMENTUM Facebook-oldala.


sennheiser nyereményjáték momentum videósorozat



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása