2014.08.11. 13:59 – Hirdetés

Hangszer egy hídból? Hangszerek bármiből? Rockturné hálószobákban?

Itt a Sennheiser Momentum-játék harmadik része!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Di Mainstone_Brooklyn Bridge_Dancer_1_Photo credits Martin Noboa.jpg

A Lángoló Gitárok a Sennheiser MOMENTUM előadóit bemutató, nyereményjátékkal egybekötött sorozatának harmadik részében újabb három formabontó zenei produkciót ismerhettek meg, valamint a játék utolsó két kérdését is megkapjátok. Ha szeretnétek nyerni egy felsőkategóriás fülhallgatót, még mindig be lehet szállni a játékba! A részletekért olvass tovább!

A Sennheiser What is your MOMENTUM? kampányában a maga nemében egyedülálló zenei, művészeti kezdeményezéseket támogat. A támogatott produkciókban, előadókban leginkább az a közös, hogy mindannyian forradalmiak a maguk nemében, akik a hangzás határait újraértelmezve olyan dolgokat tesznek, amit előttük még senki más. Cikksorozatunkban a Sennheiser inspiráló projektjét szeretnénk megismertetni veletek, mivel itt tényleg találkozhattok néhány olyan, kuriózumnak tekinthető zenei vonatkozású alkotással, amelyekre érdemes szánni egy kis időt.

Az első részben volt szó fegyverekből készített hangszerektől, a másodikban megismerhettétek kampány magyar részvevőit, a Kodály Method projektet.

Di Mainstone - Hangszer a Brooklyn hídból

Némely ember ugyanazt látja, mint a többiek – és mégis valami teljesen mást. Egy New York-i látogatása alkalmával Di Mainstone meglátta a Brooklyn hidat. Azonban ő nemcsak egy népszerű nevezetességet látott benne, hanem egy gigantikus hangszert is.Később sem hagyta nyugodni az a gondolat, hogy a Brooklyn-hidat (annak minden kövével és acélhuzalával együtt) hangszerként szólaltassa meg. Amikor Di Mainstone 2009-ben Brooklynban dolgozott, rengeteg időt töltött a hídon és a hangzását vizsgálgatta, amelyet a huzalok természetes mozgása keltett. De hogyan alakítható ez át egy valódi hangszerré? A videóból kiderül!

Di Mainstone-ról bővebben itt!

We Invented Paris - Rockturné hálószobákban

Alapítasz egy bandát, csinálsz egy demót, találsz egy kiadót, leszerződsz, kiadsz egy lemezt, turnéra mész. Mi lenne, ha a sikert más úton is el lehetne érni? A We Invented Paris bebizonyította, hogy ez lehetséges. A művészek, akik alig ismerték egymást, egy spontán kalandra indultak együtt, és így lett belőlük igazi zenekar, miközben a rajongóik otthonában adtak koncerteket. A házigazdák áthívták a barátaikat, és a vacsorapartikból bulik lettek. A rögtönzött turné hat hetesre nyúlt és Európa öt országába jutottak el, a banda híre pedig elterjedt, és jelenleg már a harmadik nagylemezükön dolgoznak.

A We Invented Paris Momentum-oldala.

Bruno Zamborlin - Hangszerek bármiből

 

Bruno Zamborlin technológus, designer, zenész a fejlődő zenei technológia úttörője. Hogy a kézzelfogható és a digitális világ közti határokat lebontsa, és szabadjára engedje a körülöttünk lévő összes tárgyban ott rejlő hangot, megalkotta a Mogees-t. Ezzel az új innovatív eszközzel bárki - zenei vagy technikai háttértől függetlenül - egyedi és erőteljes hangszerré alakíthat át bármilyen kézzelfogható tárgyat.

Bruno Zamborlinról bővebben itt!

A videósorozatban számos hasonlóan érdekes történetre lelhetsz!

A Sennheiser és a Lángoló Gitárok szeretné minél több olvasóhoz eljuttatni ezeket a formabontó produkciókat, ezért egy háromfordulós nyereményjátékot is hirdettünk, amelynek nyereménye egy tetszőleges színben választott Sennheiser MOMENTUM On-Ear fejhallgató. A játékban azt kérjük, hogy oszd meg a Facebook-oldaladon a neked legjobban tetsző Momentum produkciót, valamint válaszolj néhány, a kampánnyal és a Sennheiserrel kapcsolatos kérdésünkre.

A megfejtéseket szokásosan a jatek@langologitarok.hu e-mail címre várjuk, Lángoló-Momentum-játék tárggyal. Fontos, hogy lájkoljátok a Lángoló Gitárok és a Sennheiser Facebook-oldalait. A válaszokat augusztus 18.-án, jövő hétfőn éjfélig várjuk, kedd délelőtt sorsolunk, a szerencsés nyertest e-mailben értesítjük.

És most jöjjön az utolsó két kérdés!

5. Melyik hidat használta hangszerként Di Mainstone?

           a. Brooklyn híd

           b. Erzsébet híd

           c. Golden Gate híd

6. Miből készülnek a Momentum On-Ear fejhallgatók fejpántcsuszkái?

          a. Polietilén

          b. Rozsdamentes acél

          c. Mocsári kőris

A megoldásokért érdemes a Sennheiser honlapján, valamint a wikipedián szétnéznetek!

Az előző kérdéseket a korábbi cikkekben keressétek!

További infók a Sennheiser MOMENTUM sorozatról:

A Sennheiser MOMENTUM kampány oldala.

A Sennheiser MOMENTUM Facebook-oldala.


sennheiser nyereményjáték momentum videósorozat



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása