2014.11.28. 11:22 – Lángoló

A Vörös tér és a homokdűnék után a bolgár tengernél forgatott a Meszecsinka

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Új homevideóval jelentkezik a Meszecsinka. Ebben a tengeré a főszerep. Tavasszal Moszkvában lépett fel a zenekar, utána a kint forgatott képekből készített aláfestést a Hajnali Ének/Cigane orosz vonatkozású dalukhoz. Nyáron megjelent Meszecsinka második albuma Kinyílok címmel. A lemez címadó dalára forgatott különleges videó a brit World Music Network klip toplistájában az előkelő hatodik helyét érte el. 

A Holdacska számos hidat épített Bulgária és Magyarország között. Szeptemberben a VIDOR fesztivál nagyszínpadán, 1500 ember előtt közös koncertet adott két ismert bolgár népzenésszel, Roza Bancsevával és Alexei Liszicskivel. Az egyik közös dal itt látható.

Oláh Annamari és Biljarszki Emil minden évben eltöltenek pár napot a bolgár tengerpart szabad strandjain. Ott, a tűz körül ismerkedett meg Emil Nevennel sok évvel ezelőtt. Pár éve hárman jammeltek Neven lakásán, így született az Indulj el és a Jore Dos bolgár népdal párosítása. A szám rákerült Meszecsinka új lemezére, ami itt meghallgatható és letölthető.

2014 nyara is nomád kalandokat hozott a bolgár tengerpart szabad strandjain. Ott forgatta le Emil és Annamari kis kamerával ezt az újabb klipet (Emil pedig itt meséli el a kalandokat):

A zenekar következő koncertje December 7-én lesz a TermészetGyógyász Magazin Fesztiválján. Ezután december 17-én a Jelenben lesz látható.


premier folk hír világzene meszecsinka



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása