2014.12.03. 11:00 – dankógábor

Meghalt Bobby Keys, a Rolling Stones szaxofonosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Keys 70 éves volt, otthonában, a  Tennessee állambeli Franklinban hunyt el kedden hajnalban. A zenész egy ideje már betegeskedett, a Rolling Stones legutóbbi koncertjeit már ki kellett hagynia. 

A Rolling Stones tagjait mélyen lesújtotta barátjuk, a legendás szaxofonjátékos, Bobby Keys elvesztése. Bobby páratlan zenei közreműködője volt az együttesnek a hatvanas évek óta

- áll a zenekar közleményében. Keys kamaszkorában kezdett szaxofonozni, játszott Buddy Hollyval, John Lennonnal, George Harrisonnal, Eric Claptonnal és Joe Cockerrel is. Keith Richards Rolling Stones-gitárossal különösen közel álltak egymáshoz (a fenti képen is együtt vannak, Key bal oldalt), ráadásul egy napon is születtek. A gitárossal merült el a drogokban is, ami miatt 1973-ban ki kellett szállnia a zenekarból, tíz évvel később térhetett csak vissza. A Stonesnak amúgy nem volt hivatalosan tagja, de rá bízták mindig a fúvós szekciók irányítását. Olyan Stones-albumokon hallható a játéka, mint a Let It Bleed, a Stick Fingers vagy az Exile on Main Street.


rock hír rolling stones bobby keys



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása