2015.01.10. 16:26 – dankógábor

Itt a Mastodon gödöllői koncertje

Meg a High On Fire-é is

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

2003. február 3-án koncert volt a gödöllői Trafóban. Játszott a Wall Of Sleep, főzenekarként az akkor éppen második lemezét kiadó High On Fire és közöttük a Mastodon. Utóbbi miatt mentünk (a Wall Of Sleepet láthattuk csomószor, a High On Fire meg akkor még annyira nem érdekelt), de nem ám azért, mert akkora rajongók voltunk, hanem pont a buli előtt nem sokkal mutatta meg Juhász Médea egykori Wanted-munkatárs az új kedvenceit, amiben két volt Today Is The Day-tag is játszik. A Today Is The Day meg sokkolt a Neurosis előtt az Almási téren (jobban, mint a főzenekar), és mivel a Mastodon sem tűnt elsőre rossznak, sőt. Szóval elmentünk Gyöngyösről Gödöllőre, ahol aztán voltunk vagy ötvenen (Jakab vagy Pándi biztos tud pontos számot mondani, ők szervezték a bulit). Lement a családias hangulatú Wall Of Sleep, aztán a szakállas emberek kimásztak a mörcspultból, felmentek a színpadra, és lezavartak egy olyan koncertet, amit a mai napig emleget, aki ott volt (meg az is, aki nem).

A vicces az, hogy a zenekar is emlékszik rá. Na nem a fergeteges buli miatt, mert az emberek csak lemeredve, állukat leejtve bámulták a színpadot tisztes távolból, hanem mert a koncert után nem elég, hogy hirtelen kegyetlen nagy hó esett és rohadt hideg volt, még le is robbantak Zágráb felé menet a mikrobuszukkal. A koncertről Uj Péter írt beszámolót a Népszabadságba, úgyhogy most hosszú mondandóm végén kibököm a lényeget.

Valaki felvette az egész koncertet.

És most borzasztó rossz minőségben feltöltötte a Youtube-ra (Kelemen Géza volt a tettes). De ez mindegy is, aki ott volt, pont ugyanúgy bólogat erre a kására is, mint akkor.

Ja, és azóta sem láttam ilyen jó Mastodon-koncertet, pedig voltam egy csomón.

Bónuszként itt a High On Fire fellépése is:

(via)


metál hír mastodon sludge



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása