2015.01.29. 09:22 – Lángoló

Országos turnéra indul a Bin-Jip

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

binjiplive.jpg

Harcsa Veronika, Andrew J és Gyémánt Bálint közös munkájának eredményeként nemrég megszületett a Bin-Jip második nagylemeze, a Heavy, amivel a zenekar országos turnéra készül, illetve némileg a határon túlra is. A csapa, és legfőképpen Andrew J producer másfél évig dolgozott az albumon, a zenekar hangzásán, a számok alapjain és szerkezetén, amiket Schram Dáviddal közösen kevert hónapokon keresztül. A Heavy című új hanganyag szinte a közönség előtt készült. Három év kísérletezgetést, folyamatos tökéletesítést követően született meg.

Az első lemezzel csak akkor akartunk kiállni, mikor már kész volt az anyag, a második lemezzel viszont már végig koncerteztünk, folyamatosan kivittük a közönség elé akár már a félkész dalokat is és nagyon sok visszajelzés érkezett, hogy hogyan működnek a számok. Az elmúlt időszakban sokat foglalkoztam azzal, hogy kísérletezzek a hangommal, hogyan tudnék újabb és újabb hangzásokat kihozni a torkomból.

– meséli Harcsa Veronika énekesnő.

Andrew J rengeteget dolgozik azon, hogy hogyan tudjon a legjobban szólni az anyag, mitől lesz egy-egy dal speciális, miközben a lemez egységes arcot mutat.

– ezt már Gyémánt Bálint gitáros mondja, hozzátéve, hogy folyamatosan keresik a lehetőségét annak is, hogyan tudjanak minél változatosabb gitár hangszíneket létrehozni a lemezen vagy akár élőben is.

Egyébként a vendégként jelen lévő Kaltenecker Zsolt billentyűs és Lantos Zoltán hegedűjátéka is fontos színt ad a csapat szerint az alapvetően elektronikus lemez hangzásvilágához.

A Bin-Jip februárban egy tavaszba nyúló koncertsorozatra indul, melybe a hazai vidéki nagyvárosok klubjai mellett Nagyváradon és természetesen Budapesten. az A38-on is fellépnek majd.

A teljes lemez a Deezeren:


pop hír electro triphop bin-jip



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása