2015.02.04. 08:41 – raffera

Tiësto löki be az idei Balaton Soundot

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Csak kiderült, hogy ki az a fellépő, akit még múltkor belengettek nekünk a Balaton Sound szervezői a fesztivál nulladik napjára: az egykori trance-pápa, mostanában viszont szabvány EDM-et gyártó Tiësto a szerencsés nyertes. Nem először van itt egyébként, négy év után jön ismét a Balaton partjára. A közlemény szerint a bérletek erre a napra is érvényesek lesznek (még jó), viszont külön napijegyet is lehet majd váltani.

De megint nem maradunk Swedish House Mafia-tagok nélkül, ugyan a trió már feloszlott, de azért a kétharmadukat megint előveszik a kalapból, Axwell és Sebastian Ingrosso ráadásul egyszerre lesz majd a színpadon. Előbbi egyébként 2013-ban, utóbbi meg tavaly volt itt, de évet ismétel még Dimitri Vegas és Like Mike is, plusz a szintén stadionhouse-t játszó kanadai Eva Shaw is jön. És akkor innentől következik a holland EDM-dömping: Ummet Ozcan, Oliver Heldens, Don Diablo, a Firebeatz és MOTI a friss nevek, és ha hozzávesszük az előző alkalommal bedobott arcokat, akkor a backstage-be akár kezdhetik is berendelni a friss tulipánokat, meg festhetik narancsra a konténereket.

Míg legutóbb csak sejtettük, most már teljesen világos, hogy az idei Sound a rétegközönségnek már semennyire sem fog szólni, biztosra mennek a szervezők, ezért is válogatnak előszeretettel a szakmai körökben minimum vitatott megítélésű, főleg a marketingértéket mérő DJ MAG-lista felső részéből. Egyszerűen annyira elburjánzott a 2015-ös line upban az északi EDM/elektro-vonal, hogy minden mást elnyom, szinte az összes húzónév ide tartozik, pedig azért már úgy harminc előadót bejelentettek (nem, egy Roni Size és egy Chris Liebing 2015-ben már nem számít húzónévnek). Nem teljesen esélytelen, hogy később kicsit súlyozódik ez az arány, de erre nem fogadnánk túl nagy tétben. Jó, most kiderült még az is, hogy a francia Brodinski, a pophouse-ban utazó Flight Facilities és a minimál-legenda Loco Dice is itt lesz, de hát tényleg olyan ez, mintha egy bográcsgulyásba egyetlen kávéskanál paprikát tennénk. Nem sokat ér, na.

És tényleg le a kalappal a mindezt megvillantó sajtóközlemény gyártója előtt, mert ennyire egyféle zenében utazó arcokat nagy kihívás lehetett változatosan bemutatni. Aztán, hogy a közönség megunja-e azt, hogy minden helyszínről megint ugyanaz szól, majd meglátjuk.


fesztivál hír balaton sound



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása