2015.03.17. 11:18 – Hirdetés

Szerdán Zola Jesus-koncert lesz a Hajón

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az orosz származású amerikai "elektro-goth" dalszerző-énekesnő, Zola Jesus nem először jár az A38 Hajón. A Kate Bush new wave-jéből, az operából, az R&B-ből és a szintipopból egyedülálló elegyet gyúró, fantasztikus hangú Zola Jesus ezúttal tavaly októberben megjelent ötödik nagylemezét, a Taigát mutatja be Budapesten.

Az egy wisconsini kisvárosban született Nika Roza Danilova, azaz Zola Jesus gyerekkora - vadász édesapjának köszönhetően - jórészt hatalmas erdőségekben, a természet közvetlen közelségében telt. Ez a hatás a mai napig érződik zenéjén. A hétéves kora óta éneklő, rendkívül elkötelezett (huszonöt éves korára már öt nagylemeze van, az elsőt még kollégiumi szobájában vette fel, teljesen egyedül) lány egészen különleges érzékenységet árul el - egyszerre monumentális, nagyívűen hangszerelt és meghitt, kitárulkozó dalai kevés más előadóéhoz hasonlíthatók.

Bár Zola Jesus (aki, igen, egyfajta lázadásként, Jézus Krisztuséból és Émile Zoláéból gyúrta össze saját művésznevét) rengeteg és meglehetősen sokféle hatásra hivatkozik interjúiban, a kortérs zene egyik alapító atyjától, Karlheinz Stockhausentől Kate Bushon át Alicia Keysig és Tina Turnerig, igazából teljesen önálló utakon jár. Egyedi hangja, grandiózusan hangszerelt, elektronikára és vonósokra épülő dalai, femme fatale-os imidzse, ugyanakkor megkapó közvetlensége és őszintesége korunk legeredetibb, de mindenképp legautentikusabb előadói közé emelik.

A sokáig a Sacred Bones kiadóval dolgozó Zola Jesus 2014 őszén jelentette meg ötödik nagylemezét - egyúttal az elsőt a nagynevű Mute Recordsnál. Az új album némiképp "poposabb", az R&B felé kacsintgató irányvonala nagy közönségsikert aratott - anélkül, hogy a korábban filozófiát hallgató, Schopenhauerért rajongó Zola Jesus bármilyen művészi engedményt tett volna. Ezt a lemezt, a Taiga című albumot mutatja be márciusban az A38 Hajón.

Zola Jesus (USA) - Taiga lemezbemutató
Pesti Estek sorozat
2014. március 18., szerda 20h
A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő
Jegyár: 5500 Ft, elővételben: 4900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón. A koncert és a Pesti Estek sorozat médiatámogatója a Pesti Est.


pop hír electro zola jesus



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása