2015.06.17. 16:44 – dankógábor

Ezen a fesztiválon vajon kik a fellépők?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

image_iq1vdfax9sq.JPG

A szervezőink idén szlovákul, tükörfordításban írták ki a rendezvény és a fellépő zenekarok nevét a vasútállomásokra kihelyezett plakátjaikon. Eszerint, aki idén a Hríboklincový Letný Táborba látogat, többek közt a "Malá Hviezda" és a "Jhelenec" együttesek koncertjeit nézheti majd meg. Ezzel a különös reklámmal válaszolunk egy feljelentésre, amely azt kifogásolta, hogy a tábor plakátjai magyar nyelvűek voltak.

Igazából a Gombaszögi Nyári Táborról van szó, amit Krasznahorkán rendeznek meg július 14-20-ig. A plakát a szlovák nyelvtörvény abszurditására szeretné felhívni a figyelmet, mivel a fesztivált a tavalyi, tisztán magyar nyelvű plakátjai miatt feljelentették, és a Szlovák Kereskedelmi Felügyelet vizsgálatot is folytat ellenük. Aki többet is szeretne az abszurd ügyről olvasni, kattintson ide. Addig pedig hallgassa a Malá Hviezda zenekart, akik a napokban Orfűn is fellépnek, várhatóan nagy sikert aratva.


fesztivál hír



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása