2015.07.18. 14:40 – Lángoló

Mi egy család vagyunk, minden értelemben - Skindred-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

skindred.jpg 

1998 óta az egyik legtöbbet turnézó zenekarnak számít a walesi Skindred. Öt lemezük jelent meg eddig, a legutolsó, a Kill The Power még tavaly. Rengeteg hatás ötvöződik a zenéjükben, és ezek felhasználását igyekeznek mindig tökéletesíteni. Aktuális globális és társadalmi problémákról szólnak a dalaik, de a koncerteken az az elsődleges, hogy mindenki jól érezze magát. A tökéletesedéshez vezető útról, a zenekarok versenyhelyzetéről, és a belső stabilitás fontosságáról beszélgettünk Dan Pugsley basszusgitárossal. Július 19-én az Anti-Flag a Less Than Jake és a Chunk! No, Captain Chunk! társaságában lépnek fel a Budapest Parkban.

Hogyan tudnád röviden összefoglalni a legutóbbi albumotok, a Kill The Power üzenetét?

Úgy gondolom, hogy az emberek felelősek minden rossz dologért, ami ezen a bolygón történik. Tehát az a mottónk, hogy éld az életed és tegyél minél több pozitívat!

Mint művészek mit tehettek ennek érdekében?

Lépésenként kell előre haladni. Mi például megpróbálunk olyan dalokat felvenni, melyeknek az üzenete közvetlenül megérinti az embereket. Bárki bármivel próbálkozhat, ezen kívül is. A művészet mindig megihleti az embereket, akár a zene, a film vagy a divat segítségével. Rengeteg médium van, mely ösztönözheti az embereket a változtatásra.

Szoktatok más hasonló jellegű zenekarral is együtt dolgozni?

A saját utunkat járjuk. Nem szoktunk együtt dolgozni más zenekarokkal. Pedig sok banda van, mely ugyanúgy beszél a társadalmi problémákról, mint ahogy mi. Az én nagy kedvencem a Rage Against The Machine.

Milyen visszajelzések érkeztek eddig? Tudtok ténylegesen segíteni az embereknek?

Azt hiszem, hogy a számaink és a megnyilvánulásaink önmagukért beszélnek. Hiszen csak ki kell nyitni a füled és hallgatnod kell a zenénket. A visszajelzések alapján pedig látjuk, hogy nagyon sokaknak sikerült segítenünk például legyőzni a depressziót, a családon belüli erőszakot, vagy egy súlyosabb betegséget.

1998 óta folyamatosan játszotok, turnéztok, fesztiválokon léptek fel a világ különböző részein. Ezáltal mindig újra és újra találkoztok a közönségetekkel. Szerintetek mi változott meg bennük az eltelt idő óta?

Azóta a koncertek sokkal nagyobb bulivá váltak és egyre többen akarnak eljönni. De a közönség alapvetően nem változott sokat; hiszen mindig is ugyanaz volt a lényeg, hogy mindannyian jól érezzük magunkat.

Miért fontos az állandóság a zenekar életében? Milyen a viszony köztetek?

Mi egy család vagyunk, minden értelemben. Mindenki szokott néha seggfej lenni, de mindenki egyenlő. Az lehet a rossz, hogy mivel mindent tudunk egymásról, ezért a kis dolgokat, bár igazából jelentéktelenek, néha felnagyítjuk.

Ti arról is vagytok híresek, hogy az egyik legtöbbet turnézó zenekar vagytok. Mikor van időtök lemezt kiadni?

Öt albumunk jelent meg eddig. Az első 2002-ben, azt gondoljuk, hogy 13 év ez nem is olyan rossz. A Babylon és a Roots Rock Riot között volt öt év szünet, mert akkoriban rengeteget turnéztunk Amerikában is. Most próbálunk visszatérni az albumíráshoz.

Rengeteg zenei hatás keveredik a számaitokban például heavy metal, rock, reggae, punk. Ezzel egy saját műfaj és hangzás világ jött létre. Vajon a kezdeti elképzelésetek is ugyanez volt vagy inkább az évek alatt alakult ki?

Az elején is ugyanezt gondoltuk. Azóta csak egyre tökéletesedünk. Megpróbálunk minél jobbak lenni, és reméljük, hogy ez a lemezeinken is érződik. Az egyedi hangzás világunkat szeretnénk megőrizni és tovább fejleszteni. Már csak azért is kell igyekeznünk, mert nagyon sok zenekar próbálkozik hasonlóval – meg kell őriznünk az elsőbbségünket. Mi nem félünk.

Jártatok már Magyarországon. A következő júliusi koncertetekre milyen újdonságokkal készültök?

Imádjuk Magyarországot, és az ottani rajongóinkat. Nem mondhatom meg, hogy mi lesz a program, mert akkor elrontom a meglepetést.

Interjú: Schranez Rebeka


interjú reggae rock metál skindred



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása