2015.08.17. 15:51 – Lángoló

Last minute svéd funk kedden a dürerben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

protectors.jpg

A funk nem halt meg, csak védelemre van szüksége.
(Magnum Coltrane Price)

Nyilván kevesen ismerik itthon az alábbi idézet írójának a nevét, Skandináviában azonban kicsit más a helyzet. Magnum Coltrane Price 1990-es Sarah című  sikerdala óta a svéd zenei élet egyik központi figurája lett. A basszusgitáros-gitáros-énekes Svédország nehézsúlyú zenészeivel zenélt együtt, sőt producerként is többszörösen bizonyított: innen egyenes út vezetett a nemzetközi sessionvilágba, bekerült abba az egyébként eléggé zárt körbe, ahol a legjobbak kísérik a szupersztárokat. Dolgozott például Janet Jacksonnal, Mary J Blige-dzsal, vagy Maceo Parkerrel és nem utolsósorban a svéd dzsessz-funk fő zenei exportőrének számító legendás Nils Landgren Funk Unittal.

Itt egy koncertfelvétel a Nils Landgren Funk Unittól:



Bár Prince-től az AC/DC-n át a Slum Village-ig nehéz lenne felsorolni a hatások széles körét, amelyek érték, de Magnum Coltrane Price védjegye letagadhatatlanul a funk, a hiphop és a dzsessz. Jonas Wall szaxofonos és Per Wasberg basszusgitáros közreműködésével hozta össze a Protectors of the Funk projektet 2013-ban, amely eredetileg baráti akciónak indult, de a siker és a közös célok rendes zenekarrá kovácsolta a zenészeket.

„Abban mindannyian egyetértettünk, hogy lépni szeretnénk valami nyersebb, mélyebb és sokkal hipnotikusabb funk felé, elhagyva a romantikus cuccokat”, vázolta az elképzeléseket Magnus egy interjúban. Valami ilyesmi lett a végeredmény:

amit, most először Magyarországon, a Dürer Kert kerthelyiségében lehet élőben megtekinteni egy last minute-buli során augusztus 18-án, kedden. A belépés ingyenes.


funk hír protectors of the funk



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása