2015.11.13. 10:25 – Nihil_AK

Use Your Petition

Petíció a klasszikus felállású Guns N'Roses újjáalakulása ellen

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

uyp_magyar.jpg

Tegnap hallottuk a hírt, hogy valami komolyan készülődik a Guns N' Roses háza táján. Titokzatos twitteres üzenetekről, jólértesült bennfentesekről és családtagokról suttog a zenei sajtó. Mi, a Lángoló Gitárok munkatársai, minden tiszteletünk és szeretetünk mellett nyíltan vállaljuk ellenérzésünket egy esetleges kiábrándító újjáalakulással kapcsolatban. Épp ezért nemzetközi petíciót indítunk, annak reményében, hogy meg tudjuk győzni Axléket arról, nincs értelme a dolognak. A folytatásban rengeteg érvet sorolunk fel, amelyek biztosan titeket is a mi oldalunkra állítanak majd.

Természetesen nem lenne méltó hozzánk, ha olyan frázisokat puffogtatnánk, mint hogy csak a pénzért csinálják. Jól megalapozott érveink a következők:

  1. Nem vagyunk hajlandók elhinni, hogy emberek ennyi év után kibékülhetnek egymással.
  2. Nincs értelme kockáztatni, hogy Steven Adler és Matt Sorum összeverekedjenek a dobos posztért.
  3. Izzy Stradlin jelenleg köztudottan remeteként tengeti életét a Appalache-hegység egyik sziklarepedésében,
    esély sincs arra, hogy valaki megtalálja.
  4. Ha Slash feladná sikeres szólókarrierjét, Myles Kennedy kénytelen lenne középutas Alter Bridge-lemezek egész során énekelni. Ezt senki sem akarhatja.
  5. Duff eddigi két könyve nagyon jól sikerült. Nem érdemes holmi nosztalgiázás miatt feladni egy ígéretes irodalmi karriert.
  6. Egy két és fél hónapos, ötven állomásos turnén összesen körülbelül 160 óra késéssel állna színpadra a zenekar. Ennyi fölösleges ideje senkinek sincs.
  7. A Guns N'Roses eredeti felállású újjáalakulásán felbuzdulva a Led Zeppelin is kénytelen lenne újjáalakulni a rajongók nyomására, és akkor csalódnunk kellene Robert Plant elvhűségében.
  8. A Led Zeppelin újjáalakulása után elszánt koncertszervezők milliárdokat költenének Elvis Presley, valamint a Beatles már elhunyt tagjainak klónoztatására, hiszen a mostani szenzációt már csak ezzel tudnák felülmúlni.
  9. A jelenlegi harmincas generáció nem oktathatná ki felsőbbrendűen a kezdő rockereket, hogy bezzeg ők még látták az eredeti felállást élőben, amikor tízévesek voltak.
  10. A turnét minden idióta látni szeretné, ezért a színpad előtt kiemelt helyekre garantáltan azok a faszkalapok
    vennének jegyet, akik a baráti társaságuk előtt akarnak menőzni azzal, hogy milyen cool dolog volt megnézni az eredeti felállású Guns koncertjét. Az igazi rajongók csalódottak lennének.
  11. A turnét követően gombamód szapodorni kezdenének azok a tyúkagyú celebek, akik a Ramones és az Iron Maiden-póló után Guns N'Roses-pólót hordanának. A tendencia folytán egy rakás divatfüggő birka kezdene el Guns N'Roses-pólót hordani anélkül, hogy egyetlen dalt is hallottak volna tőlük. A zenekar igazi rajongói között ez garantáltan nemtetszést vált majd ki.
  12. Az újjáalakulás nem segítené az amúgy is évek óta múltba révedő rockzene ügyét. 2015-ben mindenki régi szép idők és a nagy sztárok után sír, a zenekarok régi lemezek anyagával turnéznak, új dalokat meg csak azért írnak, hogy senki se baszogassa őket, amiért élő zenegépként csak az évtizedekkel ezelőtt írt tuti slágereiket játsszák, hiszen a közönségük másra úgysem kíváncsi tőlük. Így nem várható a stílus megújulása. Ezért azt javasoljuk, hogy a koncertszervezők, akik dollármilliókat ajánlanak fel Axlnek és barátainak az összeállásért, ajánlják fel ugyanezt a pénzt jótékonysági célokra, amelyek nem a nosztalgia posványába taszítják a zenehallgató közönséget, hanem előremozdítják a világot: a közép-európai országok hátrányos helyzetű fiataljainak zenei oktatására, a kiöregedett májbeteg punkzenészek transzplantációira, vagy egy új, mindenképpen szükséges katonai beavatkozásra valamelyik közel-keleti államban.
  13. Maga a zenekar utasítsa vissza a dollármilliókat, hiszen objektíven sincs semmi szükségük arra, hogy ismét olyan haszontalan dolgokra költsék a pénzt, mint egy újabb limuzin, kurvák, netán heroin. Ajánlják fel ők a pénzt olyan dolgokra, amelyek előremozdítják a világot: a közép-európai országok hátrányos helyzetű fiataljainak zenei oktatására, a kiöregedett májbeteg punkzenészek transzplantációira, vagy egy újabb, mindenképpen szükséges katonai beavatkozásra valamelyik közel-keleti államban.
  14. Ha a turné folyamán mégis kedvet kapnának az új lemez írásához, az Axl perfekcionizmusa miatt garantáltan
    nem készül el a következő húsz évben. A zenei szaksajtó az elkövetkezendő húsz évben minden héten kénytelen lenne megjelentetni legalább egy esélylatolgatós, lebegtetős cikket a készülő lemezről, amitől a jobb ízlésű rockrajongók minimum fele előbb-utóbb garantáltan felvágja az ereit. Nincs értelme ezt kockáztatni.
  15. Ha el is készül a leghamarabb 2046-ra várható lemez, késhegyig menő vitákat okoz majd a nyugdíjasotthonokban, hogy vajon méltó-e a az utolérhetetlenül legendás korai lemezekhez, vagy csupán cserzett rockerek tét nélküli nosztalgiázása-e az anyag.
  16. Bár a klipben szereplő bőrgatyák miatt bizonyos fajankók hajlamosak azt gondolni hogy rockzene, a Sweet Child O'Mine legalább annyira rossz, mint az I Can't Dance, cserébe még nyálas is. Phil Collins nem érdemli meg, hogy csak ő legyen baszogatva a visszatérése miatt.
  17. DJ Ashbával és Bumblefoottal volt az igazi a Guns N' Roses.
  18. Csak a pénzért csinálják.

Szívből reméljük, hogy mindenkit sikerült meggyőznünk! Csatlakozzatok ti is a kezdeményezésünkhöz! Írjátok alá petíciónkat MOST! 


kampány guns n roses slash axl aláírásgyűjtés petíció steven adler duff mckagan izzy stradlin matt sorum újjáalakulás szent ügy



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása