2015.06.07. 10:51 – m.adi

Kivándorlás a kínai nyárba – hazai újdonságok

dalmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bogoz-2014-5-fekvo.jpg

Megvolt az első igazán meleg hét idén, a beköszöntő nyár pedig már az aktuális dalmegosztásba is bekopogtat. Konkrétan ezt a Dirty Slippers tolmácsolásában teszi, de van újra Takáts Eszter Beat Banddal is, aminek ezúttal Karafiáth Orsolya írta a szövegét, na meg EZ Basic, Balkan Fanatik, Budapest Voices, Bogoz, zúzós Sonic Rise, egy Kína előretörésével foglalkozó fura dal a Tai Chi Teachertől, a kivándorlás témáját feszegető rap Petrixtől, hip-hop a Griffinstől és a Feelan'trope-tól, valamint pop-noir a Black Nail Cabaret, és ír pop a Budapest Shed Ensemble előadásában. Csak győzzétek meghallgatni.


magyar dalmegosztás



2015.06.07. 10:35 – dankógábor

Budapesten is időutazik a Saint Vitus

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Kétségtelen, hogy a Saint Vitus legemblematikusabb énekese Scott Wino Weinrich. Emiatt aztán azt hiszik, hogy ő alapítótagja a zenekarnak. Pedig nem. A Black Sabbath nyomain alakuló zenekart ugyanis Scott Reagers énekessel hozta össze 1979-ben Dave Chandler gitáros-főnök, és az első két nagylemez is vele jelent meg. Wino csak ezután került képbe, de a kiszállása után Reagers még egy lemezt felvett a Saint Vitusszal 1995-ben. Ezt viszont most, június 8-án hanyagolni fogják az A38-on (merthogy jönnek, ezért van a poszt), inkább az 1985-ig terjedő időszakot idézik meg, szóval ősdoom lesz ez a javából. Egy kis punk beütéssel, ugyanis azt sem sokan tudják, hogy a zenekar egy furcsa képződménye lett a kaliforniai punkszíntérnek. Lényegében Black Sabbath-fanatikus punkok alapították, még a lemezeiket is a Black Flag-főnök Greg Ginn adta ki az SST-vel. De a lényeg, hogy legenda lesz az A83 színpadán hétfő este (ahol már egyszer amúgy felléptek, csak akkor még Winóval). Előzenekaruk a friss fonogramos Apey And The Pea lesz, akik remekül illenek a doomlegendák mellé sludge-os groove metáljukkal.


metál hír doom saint vitus



2015.06.06. 14:00 – Nihil_AK

Ajánld a lakhelyed! - Kecske (Tesco Disco)

Ívelés Pécsett

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

profil.jpg

Mostantól szombatonként virtuális országjárásra hívunk titeket. Az Ajánld a lakhelyed! a Lángoló Gitárok nyomtatott kiadásából talán ismerős lehet néhány olvasónknak. A sorozatban a magyar zenei élet résztvevői mutatják be Magyarországot, hol, merre és mit érdemes csinálni. Természetesen időnként külföldre is kitekintünk majd, ahogy a nyomtatott magazinban is elsősorban volt. Az első részben a Tesco Discó-s Szalai Attila, azaz Kecske mutatja be szülővárosát, Pécset.

aal_2000x150.jpg


utazás tesco disco kecske turisztika ajánld a lakhelyed



2015.06.06. 10:43 – dankógábor

Az a kurva boldogság legyőzte Schmitt Pált

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

orfuszimpadnev.png

Fent a Fishing On Orfű nagyszínpadára pályázó nevek végső sorrendje látható. Ahogy szépen látszik, az Esti Kornél Boldogság, te kurva címe nagyon durván legyőzött mindenkit. Szóval mostantól mehetnek majd olyan beszélgetések, hogy

- Találkozunk a nagyszínpadnál.

- Melyiknél?

- A Boldogság, te kurva nagyszínpadnál.

De sokkal valószínűbb lesz az alábbi párbeszéd:

- Hol találkozunk?

- Hát a kurva nagyszínpadnál.

És most, hogy így szétröhögtük magunkat, tessék meghallgatni az Esti Kornél legújabb dalát!


fesztivál hír esti kornél fishing on orfű



2015.06.06. 09:49 – Nihil_AK

180 bpm alatt nincs élet - Új dal a Hate Eternaltól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hate_eternal.jpg

Augusztusban érkezik Infernus címmel az új Hate Eternal-lemez, amelyet valószínűleg a Gorgoroth gitárosáról neveztek el így, szép baráti gesztusként. A legutóbbi Phonenix Among The Ashes megjelenése óta eltelt már vagy négy év, de mivel Eric Rutan gitáros-énekes az utóbbi években az egyik legkeresettebb producerré avanzsált extrém metál berkekben, nem is lehet csodálkozni, hogy saját zenekarával kicsit kényelmesebb tempóra kapcsolt az utóbbi időben. Persze zeneileg nem, hiszen az új, Pathogenic Apathy című szerzeményben is bő kézzel adagolják a blastbeatet, szakkifejezéssel élve ömlik a krumpli a dobfelszerelésre, amiért egy új ember, bizonyos Chason Westmoreland a felelős. Magukhoz képest sok újdonságot ugyan nem tartalmaz a dal, de Rutan azért minden lemezen el szokott engedni egy-két olyan megoldást, amelyek hallatán csettintgethetnek a stílus kedvelői. Hogy ez most is így lesz-e, az augusztusban kiderül. A dallal lehet ismerkedni a hajtás után! 


death metal új dal hate eternal pathogenic apathy infernus



2015.06.05. 11:00 – dankógábor

Azt hitted Wellhello vagy Halott Pénz folyik majd a nyáron mindenhonnan?

Hát tévedtél!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pixakisgrofo.jpg

Mert Pixa és Kis Grófo folyik majd mindenhonnan. Már ha van igazság a Földön. Egész egyszerűen tökéletes ez a Bulibáró című nóta, de a Miki357 által rendezett klipre sincsenek szavak. Namost, kis útmutatás: Kis Grófót ugye mindenki ismeri, szóval Pixáról mondanék csak el annyit, hogy ő követte el Fluorral közösen a Mizut, de dolgozott már a Punnany Massiftól kezdve a Hősökön át a BarbárFivérekig egy csomó mindenkivel. Mostanában a bounce stílust honosítja a fellépésein, de otthon van simán a rockban is. Ja, és hamarosan Snoop Doggal is jelenik meg külön dala, méghozzá klipesítve. De ez mind semmi a Bulibáróhoz képest, aminek Pixa írta a zenéjét, egy barátja pedig a szövegét. Grófo "csak" a csodálatos személyiségét adta hozzá. Hát, mit mondjak, bomba egy mix, az biztos! Elég egyszer meghallgatni, és elkap a gépszíj! Zsamo!


hír pixa kis grófo aviláglegjobbdala



süti beállítások módosítása