2015.09.06. 22:26 – dankógábor

Feloszlik a Leander Rising

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

leanderrising.jpg

A metálzenekar ezt az üzenetet posztolta a Facebookra:

Egy szomorú hírt kell megosztatnunk veletek. Nehéz szívvel, de közös megegyezéssel arra a döntésre jutottunk, hogy öt év munkája után befejezzük a Leander Rising pályafutását.

Viszont nem hiphop lesz vége, lesz búcsúturné is. Ide kell kattintani a dátumokért, illetve bővebb infókért, bár a feloszlás okát nem mondták el. Persze, ahogy mostanában szinte az összes magyar feloszló zenekarnál szokás, benne hagyják a folytatás lehetőségét a dologba. Az utolsó koncert amúgy december 27-én lesz a Barba Negrában, ezt fel is veszik majd, szóval lesz majd ajándék a rajongóknak.


metál hír leander rising



2015.09.04. 16:13 – Hirdetés

BME Egyetemi Napok, avagy Bulizz Még Egyet szeptemberben!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bme_en_03.jpg

Ha szeptember, akkor tanévkezdés. Minden kezdet nehéz, kivéve, ha Budapest legnagyobb egyetemi fesztiváljával, a IX. BME Egyetemi Napokkal indítasz. Több mint harminc külföldi és magyar fellépő közül választhatsz a zenei helyszíneken. Ezzel zárul az idei fesztiválszezon, de a bulival felkészülhetsz a télre is, hogy legyen mit felidézned a hideg estéken. Külföldi világsztárok és a magyar könnyűzene királyai fogják felejthetetlenné tenni szeptember közepét az Infoparkban. További infók a hajtás után!


ajánló hirdetés bme egyetemi napok



2015.09.04. 13:02 – Hirdetés

Szeptember végén Elliphant az Akváriumban

Nyerj páros belépőt a koncertre!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ellifant.jpg

Itt az ősz, az Akváriumban is indul a klubszezon. Máris van egy nagy dobásuk, hiszen a Balaton Sound egyik legizgalmasabb fellépője érkezik hozzájuk szeptember utolsó csütörtökén. A bulira most egy páros belépőt nyerhetsz. Ha közel áll a szívedhez a csajos, de eredeti hangzású elektropop, és szívesen elmennél a koncertre, érdemes tovább olvasnod!


játék programajánló koncert elektro akvárium elliphant



2015.09.04. 11:41 – dankógábor

Bejelentette búcsúturnéját a Black Sabbath

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

blacksabbathlive.jpg

Legalábbis az első felét, mert nem igen hiszem, hogy kizárólag Észak-Amerika és az ausztrál kontinens kapna belőlük. Januárban és februárban az USA és Kanada lesz terítéken, áprilisban pedig Ausztrália és Új-Zéland. Valószínűleg utána jön még minden más, ahogy az egészségük engedi. Lemezről egyelőre nincs szó, az eddigiekkel ellentétben nem is nagyon pletykálnak mostanában arról, hogy stúdióznának, bár a legjobb poén egy végső, ingyenes meglepetéslemez lenne. Meg maga a csoda, ha mondjuk Sharon Osbourne-t nézzük. Tavaly amúgy elég jók voltak a Nova Rockon, de azért egyszer még megnézném őket. Ja, Bill Ward, az eredeti dobos úgy tűnik ebben sem vesz részt, csak a másik három tag szerepel a plakáton illetve a videóban. (És tudom, régi hír már, de azért megdöbbentő az a történelemhamisítást, amit a Facebookjukon is műveltek. Töménytelen kép van fent róluk, de Ward nélkül, trióban szerepelnek mindenhol. Mintha a dobos nem is létezett volna.) 


rock hír black sabbath



2015.09.04. 10:21 – Lángoló

Itt van a Paddy and the Rats új nagylemeze

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

paddy2015.jpg

Szeptember 7-én jelenik meg digitálisan, 14-én pedig fizikai formában is a Paddy and the Rats negyedik stúdióalbuma, a Lonely Hearts’ Boulevard. Paddy, a frontember mondja:

Nem tagadom, hogy hatással volt a címre a Green Day (Boulevard of Broken Dreams) és a Beatles (Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band) is, amivel arra szerettünk volna utalni, hogy többet kísérletezünk ezen a lemezen, mint az eddigieken, ahogy azt a nagy példaképeink is sokszor tették. Elég sötét hangulatúak lettek a dalszövegek, tele fájdalommal, magánnyal, küzdelemmel, kétségekkel és emiatt úgy éreztem, hogy olyan címet kell adni a lemeznek, ami ezt jól érzékelteti. 


premier folk punk rock hír paddy and the rats



2015.09.04. 09:47 – dankógábor

Keith Richards szerint a Metallica és a Black Sabbath egy vicc

a rapről meg már ne is beszéljünk

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

keithlive.png

Keith Richards úgy tűnik úgy promózza hamarosan megjelenő új szólólemezét, hogy beszól mindenkinek. Legutóbb a a Beatles sokak által az egekig magasztalt Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band albumát nevezte egy rakás szarnak, most komplett műfajokról fejtette ki a véleményét. A mai modern rock például csak tompa puffogás, mindenfajta zeneiség nélkül. Aztán mondott egy ilyet:

Milliók szeretik a Metallicát meg a Black Sabbath-ot. Én meg azt gondolom, hogy csak nagy vicc mindkettő.

És akkor a rap is kapott egy kicsit. A Rolling Stones gitárosa szerint a műfaj sikere azt mutatja, hogy mennyi zeneileg süket ember él a világban. 

Csak dobritmus kell nekik, amit valaki túlkiabál, és mindenki boldog.

Szóval ilyeneket beszél az öreg.


rock metál hír rap metallica keith richards black sabbath



2015.09.04. 08:56 – Lángoló

A Budapest Parkban még tombol a nyár

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bppark.jpg

A Budapest Park nyáron a főváros fesztiválközpontja: a honi pop-rock krémje itt ünnepelte lemezbemutatóját, születésnapját vagy éppen búcsúzott közönségétől, s a legtöbb külföldi fellépő is itt örvendeztette meg hazai rajongóit a nyári szezon alatt. Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén szeptembertől sem áll meg az élet: egyedülálló koncertekkel és egy zárófesztivállal teszik fel a koronát az idei nyárra.


fesztivál hír republic quimby hiperkarma irie maffia carbonfools punnany massif parov stelar band budapest park wellhello bagossy brothers company kiscs



2015.09.03. 14:49 – KirschAndrás

20 év gangsta rap – Tisztelgés a Kartel előtt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ganxstatribute_1.jpg

„Ezt legyen szíves visszacserélni! A fiam vette, de valami gyomorforgatóan ocsmány szövegek vannak rajta.” – innen is üzenném annak a tisztes családanyának, aki 1995-ben az iménti körítés kíséretében vitt vissza egy – akkor még ismereten - CD-t Veszprém egyik lemezboltjába: köszönöm, hogy idejekorán felhívta a figyelmemet a Ganxsta Zolee és a Kartel munkásságára. De Döglégyék iránti feltétlen rajongásomhoz (valamint ahhoz, hogy akár saját sérvműtétem közben is tudjak valami ribancosat idézni) elengedhetetlen volt, hogy az Egyenesen a gettóból után a Jégre teszlek lemezt is megismerjem. És jó eséllyel minden szimpatizánsnak megvan a maga hasonlóan bensőséges sztorija arról, hogyan ismerte meg Magyarország legromantikusabb rapcsapatát. Mint azoknak az előadónak is, aki a húszéves évfordulót megünneplendő, feldolgoztak egy-egy Kartel-klasszikust. A csapatnak pedig már csak azért is kijár a tisztelet, mert mikor Kozso ágyékának gyümölcsei literszámra hánytak hupikék pillecukrot a zenetévéken, ők akkor írták meg a Nincs semmi jobb, mint egy ribancot.


ganxsta zolee tribute kartel



2015.09.03. 11:16 – dankógábor

Az orális szex miatt lett rákos Bruce Dickinson

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bruce_1.jpg

Ezt az Iron Maiden énekese maga árulta el. Jó, nem mondta így ki konkrétan, ahogy a címben van, de azt nyilatkozta, hogy a szexuális úton terjedő HPV vírus miatt lett golflabda méretű daganat a nyelvén illetve a nyakában, amit aztán szerencsésen ki is kezeltek. Azt is hozzátette, hogy mindenki kiröhögte Michael Douglast, mikor elárulta, hogy az orális szex miatt lett daganat a szájában, de Dickinson szerint ezt rohadtul komolyan kéne venni. Negyven fölött, ha ilyen gyanús dolgokat észlel valaki, ne antibiotikumot kezdjen szedni, hanem menjen el kivizsgálásra. Az Iron Maiden új lemeze holnap, azaz szeptember 4-én jelenik meg.


metál hír iron maiden bruce dickinson



süti beállítások módosítása