2016.01.05. 15:13 – Lángoló

A Barba Negrában mutatkozik be állandó tagként a Moby Dick új dobosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mobydick2016.jpg

Az év végén a Barba Negrában búcsúzó Leander Rising dobosa, Budai Béla csatlakozott a Moby Dick zenekarhoz Hoffer Péter távozása után. Az együttesben, mint teljes értékű tag, a január 15-i Barba Negra Music Clubban tartandó koncerten mutatkozik majd be. Most ő és Gőbl Gábor basszusgitáros nyilatkozik a zenekarban lezajlott változásokról.

Budai Béla:

Az a megtiszteltetés ért, hogy a Moby Dick zenekar oszlopos tagja lettem. Kezdem az elején: öt évvel ezelőtt ültem a szobámban mikor megcsörrent a telefon, és aki bemutatkozott a túlvégen, az Schmiedl 'Smici' Tamás volt. A fickó az ajtómon lévő Moby Dick poszterről. A Bloody Roots zenekarba invitált, amire természetesen azonnal igent mondtam. Az elég intenzív leanderes történések miatt sajnos kénytelen voltam elhagyni a Bloody Roots fedélzetét. Az idén egy álmom vált valóra mikor először kértek meg, hogy helyettesítsem Hoffer Pétert a Moby Dick ritmus felelősét. Nagyon sok koncertjükön voltam gyerekkoromban. Az első témákat többek közt a Keresztes vitézre ütöttem mikor elkezdtem dobolni 14 évesen. Mondanom sem kell milyen érzés velük játszani ezt a nótát sok száz ember előtt, minden koncert utolsójaként. Sorsszerű, hogy egyik nap bejelentjük Leander Risinggal a végét, másnap pedig felkérnek, hogy legyek Moby Dick-tag. Hofi játéka nagy hatással volt rám köszönöm ezúton is neki! Sajnálom, hogy elhagyta a zenekart, de nagyon örülök, hogy én lehetek az utódja. Nagy feladat, és nagyon nagy megtiszteltetés, remélem nem fogok csalódást okozni sem a rajongóknak sem a zenekarnak.

Gőbl Gábor:

Hofi távozását mindannyian sajnáljuk, de az élet nem állhat meg, a Moby Dick történetének folytatódnia kell. Együttesünk 2016-ban még mindig csak 35 éves, tehát ismét jubilálunk. Nem vagyunk oda ezekért az évfordulókért, de nyilván nem kell szégyenkeznünk sem miatta. Visszatérve a legfontosabb kérdésre, ezúton meg kívánunk nyugtatni minden Moby Dick-rajongót, továbbra is szuper jó dobossal zúzunk szerte a Kárpát-medencében, ezért közhírré tesszük, hogy a Leander Risingben edződött zenészkollégával, Budai Bélával megyünk tovább. Béla mellet több dolog szól. Ebből kiemelten a legfontosabb, hogy Béla fantasztikus dobos, láthatóan élvezi, amit csinál. Mostantól már velünk. Az új év első koncertje a tagságban történt változás miatt kiemelten fontos számunkra, és gondolom a közönségnek sem mellékes az, hogy egytől egyig eljátsszuk a magyar metal történelem egyik mérföldkövének számító albumunk, az Ugass kutya dalait. Új dobosunknak is ugyanaz a feladata lesz, mint Rózsinak, vagy a bandába 1992-ben érkezett Hofinak. Egy Moby Dick-tagnak tudnia kell azokat a dalokat, amelyek felemeltek bennünket anno. Onnan folytatjuk, tehát ahonnan elkezdtük.

A január 15-i koncert egyik apropója, hogy a történelmi Ugass kutya című lemez 25 éves lesz. A koncerten a Moby Dick mellett a Vesztegzár és az Ørdøg is fellép.


metál hír moby dick



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása