2016.01.14. 15:32 – dankógábor

Egy túlbuzgó ügyvéd miatt kért bocsánatot a Metallica

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sandman.jpg

Van egy kanadai zenekar, a Sandman. Ők kizárólag Metallica-dalokat játszanak, szóval ők egy tribute-zenekar. A logójuk is ennek megfelelően idézi a kaliforniai metálzenekart. Egész konkrétan a St. Anger lemez betűtípusát használták hozzá. Ez okozta a galibát szegényeknek, mivel a Metallica ügyeivel foglalkozó ügyvédi irodának mindez nem tetszett. Ezért aztán kaptak is egy 41 oldalas felszólítást, hogy fejezzék be a jogsértést.

Ezen aztán kibukott a Sandman zenekar, a haragjuk pedig eljutott egészen a Metallica tagjaihoz is. Ők, a Rolling Stone-on keresztül szintén kiakadtak a tudtuk nélkül felszólítgató túlbuzgó ügyvédre, hogy mi ez a hülyeség, természetesen simán használhatják így a logót, meg koncertezhetnek kedvükre, és ez vonatkozik az összes Metallicát játszó tribute-zenekarra. 

A Metallica ráadásul azt is elmondta, hogy nem csak, hogy kedvelik a tribute-zenekarokat, de annak idején el is indítottak egyet. Sőt, még egy dupla albumot is kiadtak tele feldolgozással (ez ugye az 1998-ban megjelent Garage Inc. lemez). Ők mindig is élvezni fogják a tribute-csapatokat, akár még a koncertjeikre is meghívják őket vendégzenekarnak. (Ennek nem tudom mi értelme lenne, de ők tudják.) Lars Ulrich Metallica-dobos állítólag még a zenekart is felhívta, hogy személyesen kérjen bocsánatot, szóval jobbfejek már nem is lehetettek volna.

Érdekesség, hogy a Hammerworld elődje, a Metallica Hungarica is kapott ilyen felszólító levelet a Metallica ügyvédeitől. A hiba csupán annyi volt, hogy akkor már jó egy évtizede nem is az volt a neve az újságnak, ráadásul még 1987-ben a Metallica tagjai is büszkén pózoltak az újsággal Lengyelországban.


metál hír metallica sandman



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása