2016.02.16. 10:12 – Prieger Zs.

Bin Laden és a brazil csoda - A baile-funk-rap riói innovátorai

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mcs-site-81.jpg

Akik azon sírnak, hogy miképp butulhattak le ennyire a rap és társterületei a Kanye West-féle időszámításban meg a hazai "kék az ég, zöld a fű"-jellegű, hip-hop-kultúrának nevezett izében, azok kurva gyorsan hallgassanak egy kis riói rapbe oltott baile funkot, mert abban még maradt élet, szex és spontaneitás.

Ezen kívűl persze anyatejjel magukba szívott kísérletezés, a favelákban folyó real bandázásról tündéri paréjsággal mesélő attitűd is, ami persze ezer szállal kötődik a brazil utcanyelvhez. Azt is írhatnánk, hogy konkrét és fantasztikus innováció, amit csinálnak: egyszerre szórakoztató, speckó speed-funk-carioca, nyakon öntve humorban bővelkedő, roppant energikus és zsigeri lokalitással.

Az MC 2K és MC Bin Laden nevével fémjelzett KL Produtora naponta ontja az egyszerre fogyatékos és zseniális hip-hop- és funk-opuszokat, hol az óceánparton, hol szivogatás közben, hol a konyhában strandpapucsban, uzsi közben, osztálytársak táncával illusztrálva. Van, amikor autópályazaj, hol meg kések aprólékos fenése adja meg egy-egy dal sound-design-ját, totális beleszarás és spontaneitás van itt, kéremszépen. A senkivel és semmivel össze nem hasonlítható hangzás keresése és tudása jellemzi ezeket a huncut riói és Sao Paulo-i fiatakorú bűnözőket és egészen nagydarab, fenyegető stílusú, idősebb rokonaikat.

A nem éppen tömeggyilkos nevű Pikachu például a klipjeiben csöcseit előszeretettel rázogató MC Bin Laden unokaöccse, és nem tegnap óta van a pályán, de kb lehet olyan 12 éves. Klipet meg úgy csinál a kis szaros, hogy áthívja barinőit, aztán a konyhában vagy a stúdióban bulizgatnak, amíg nem szól anyu, közben felveszik gyorsan és mehet még aznap a kiadó youtube-oldalára. Mondom, beszarás, ez nem Diplo felszínes, kolonialista favela-imádata, hanem maga a véresen vicces valóság.

A motor- és fegyverzajokból összefércelt zseniális kollázs, a Bololo Haha

Kis hetyegés és seggrázás a medence partján a spannokkal:

Bin Laden, a tengerpart és a 20 milliós nézettség. Érdemes megnézni, hogy a varacskos disznója hogy táncol, mert a Barca brazil játékosai is pontosan így örülnek a gólnál:

A másik kis sípszájú, MC Pedrinho egyszerre idegesítő, és bravúrosan szétcsúszott, beteg Solta o Grave című dala:

Pikachu menőzik a csajpajtásoknak, az a basszus a nyivákolás után eléggé ottvan, az effekt Lee Perryt idézi:

Pikachu-gyerek a másik "klipet" is ugyanott forgatta, csak most csajok helyett a spannokat hívta át és felvette csini kannabisz-levelekkel dísziíett pizsijét is:

A csodás KL Produtora gyöngyeibe itt lehet beletúrni úgy igazán: https://www.youtube.com/user/PRODUTORAKL/videos


hír electro mc bin laden



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása