2016.04.26. 16:43 – Hirdetés

Jön a Dunai Regatta zenei tehetségkutatójának döntője

Pénteken Sound of the University a G3 Klubban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

headbengs.jpg

Április 29-én, azaz e hét péntekén végre kiderül, ki nyeri a 2016-os Dunai Regatta zenei tehetségkutatóját, a Sound of the University-t. A versenyen feltörekvő egyetemista zenekarok indultak, akik közül az előválogatók során legkiemelkedőbb öt került be a döntőbe. A hajtás után minden zenekartól megnézhető egy klip, és további információkat olvashattok a rendezvényről. 

Az idei Sound of the University döntősei közé az elődöntők után öt zenekar került be, a győztes csapat pedig fellép majd a Dunai Regatta nagyszínpadán május 7-én, a Kelemen Kabátban és a Magashegyi Underground előtt. Az április 29-i döntőn az ítészek között a meglepetés tagokon kívül helyet foglal majd többek között Prieger Zsolt (Anima Sound System) és Hódosi Enikő (Manoya, Neo) is. A versenyző zenekarok közül a magyar alternatív rock világát a Zephyr, a zúzos-táncolós rock ’n’ roll-t a Headbengs, a noise pop stílust a Meteo képviseli, továbbá fellép még a klasszikus rockot némi progresszív hatással vegyítő Perfect Pill és a stoner vonalon tevékenykedő Indeed zenekar is. A továbbiakban megismerhetitek a döntős zenekarokat. 

A Headbengs 2005-ben, a rock'n'roll-csillagok kozmikus együttállásakor alakult meg. A trió pörgős, zúzós zenét játszik magyar szövegekkel, minimál-maximalizmussal. Fő inspirációjuk pár mai sallangmentes banda mellett az ’50-’60-’70-es évek rockja. A 2010-es Kisördög album óta két EP-jük jelent meg, Akarom hogy érezd! és Bele az éjszakába címmel.

Az Indeed 2008-as megalakulása óta számos tagcserén esett át, jelenleg három lemezt tud maga mögött, köztük a legújabbat, a Wire Mesh című EP-jüket. Zenéjük főleg erősebb rockdalokból áll, de nem vetik meg a finomabb hangvételű zenét sem, hagyományszerűen minden albumon megjelennek a melankolikusabb számok, akusztikus hangszerekkel kiegészülve.

A Meteo négytagú „noise pop” zenekar, nevét egy magyar posztapokaliptikus cyberpunk mozi ihlette. A választás talán nem véletlen; a torzított gitároknak, zajos effekteknek köszönhetően így lehetne leírni a film cselekményét dallamokban, vagy azt a skizoid világot, amit furcsa, ám mégis ismerősen hangzó „zajongó popzenéjükkel” létrehoznak.

A Perfect Pill hatóanyaga a dallamos rockzene, amelyet grunge és progresszív elemekkel tesznek még összetettebbé. A modern, de mégis tradíciókon alapuló zenét játszó zenekar több, korábbi formáció ötvözésével alakult, azzal a céllal, hogy a tagok addig meg nem valósult ötleteiket egyszerű, de nagyszerű dalpirulákba öntsék.

A Zephyr egy magyar alternatív rock'n'roll zenekar. 2015 áprilisában indult. Megalakulását követően megnyerte az ELTE összegyetemi zenei tehetségkutatóját. Fellépett a 2015. évi EFOTT fesztiválon,egyetemi rendezvényeken, számos budapesti és vidéki klubban. 2016 márciusában jelent meg első albuma, melynek címe Ösztönnel, aggyal, reflexszel. 2016-ban megnyerte a WhiteFül (BME) tehetségkutatót és a Légrádi Antal tehetségkutatót (Cseh Tamás Program).

Az eredményhirdetést követően a Mocsok 1 Kölykök koncertezik, utána pedig az Anima Sound System Dj Setje szolgáltatja a talpalávalót hajnalig. 

A Sound of the University döntő: 2016. április 29; kapunyitás: 19:00

Helyszíne: G3 Rendezvényközpont (1061 Budapest VI., Király utca 8-10.)

Belépő ára: 700 Ft

További információkért katt ide és a Facebook-eseményre!


gödör g3 tehetségkutató indeed meteo zephyr perfect pill headbengs dunai regatta sound of the university



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása