2016.06.22. 10:24 – Gnosis

Nyomasztó, brutális és minimál az egész - Új Sigur Rós-dal és klip

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sigur-ros-1000-640x427.jpg

Az izlandi 1. számú közúton száguldott végig tegnap egy teljes napon át egy autó, aminek a fedélzeti kamerája rögzítette az egész utat és alatta egy Sigur Rós-dal részletei szóltak mixelve. Ez is egy klip volt, csak úgynevezett lassú klip, mára viszont a rendes számot és a hozzátartozó videót is megjelentette a zenekar, Óveður címmel.

A klipet Jonas Akerlund készítette, úgyhogy a különleges élmény garantált. A - természetesen - Izlandon játszódó sztori egy nő nehéz és fáradtságos útját mutatja be az árokparttól a kocsmáig vezető brutális úton. Persze kétségünk ne legyen, a kocsmában sem a felhőtlen szórakozás várja szegény főhősünket. Illetve végül is de, mert a groteszk, vérben áztatott, abszurd élmények után mintha felszabadultabbnak tűnne. A fene se érti ezt, egy biztos, Izlandon hiába van tiszta vizű vízforrás számolatlan,  valami tuti keveredik bele a végén, mielőtt megisszák. A zenét pedig egyáltalán ne hallgassuk otthon egyedül, túl zaklatott és felkavaró (mondjuk ez zenekari védjegy alapból) lett, mondhatni azt is, hogy az új lemez idén se fog a Mahasz-listára felkerülni.

A csapat az idei Sziget Fesztiválon is fellép.

 


klip sigur rós



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása