2016.07.06. 09:50 – _fá_

Indul a Balaton Sound, ezeket ajánljuk

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Balaton Sound már sokadik éve szinte csak és kizárólag az EDM-re épül, ezt el kell fogadni. Kicsit vissza lehet sírni azokat az időket, amikor még legalább Moby volt a headliner, a valóság évről évre azt bizonyítja, hogy igenis van igény az óriási dj pult mögött ugráló figurákra, és már a másodvonal is épp annyira népszerű, hogy kijöjjön belőle egy fesztivál. Azért nem szabad elfelejteni, hogy minden évben van az EDM-en túli világ is a Soundon, idén például sok idő után még a nagyszínpadra is felfért olyan előadó, aminek semmi köze nincs David Guettához. Belőlük szemezünk most.

Nagyszínpad

Maclkemore és Ryan Lewis produkcióját az első napon lehet szeretni és nem szeretni, de abszolút a felső ligát képviselik jelenleg, ráadásul már van annyi számuk, hogy talán ne legyen annyira kínos az egész, mint két éve volt a Szigeten. Sokkal érdekesebb viszont Chris Brown csütörtökön, aki bár nem a legnépszerűbb R&B énekes, élőben és lemezen is sokkal többre képes annál, mint amit a legtöbb magyar ember tud róla (a legtöbben azt tudják, hogy megverte egyszer Rihannát). Június 10-én, vasárnap egy kis újsulis hiphopot is kaphatunk, ha megnézzük Tygát.

Jäger Aréna

Itt rögtön az első nap lesz például Alan Walker, akinek a Faded című dala épp kirobbanthatatlan a rádiókból, csütörtökön az okos hiphop két istenségét, Tyler the Creatort és ASAP Ferget tudjuk ajánlani, de lesz trap is, a francia Tomsize-tól! Csupa aktuális dolog, és egyiktől sem számíthatunk Avicii-slágerekre- A legnagyobb dobás valószínűleg a vasárnap fellépő Mr. Oizo, ő még azokból az időkből származó francia úriember, amikor ez a zajongós diszkózene nem jelentett egyet a tragédiával. És ne felejtsük el persze DMX-et sem, ha valaki régisulis klasszikus hiphopot akar hallani.

Telekom Aréna

Az eredeti aréna ebben az évben is a nagyszínpad zenei világát folytatja inkább, de azért be lehet húzni egy pénteki Ferry Corsten, és egy szombati Matadort is, mindketten a minőségi négynegyed legendás nevei.

Heineken Beach

Ha valaki ragaszkodik a négynegyedhez, de nagyon rosszul viseli a dropokat, akkor ennél a színpadnál jó eséllyel talál megfelelő szórakozást: szerdán a német Ellen Allien például már megadja a hangulatot, nélküli tulajdonképpen német techno színtér se létezne, de csütörtökön itt lép fel Sven Vath is, pénteken pedig egy Hernan Cattenao-Fritz Kalkbrenner duóba lehet belefutni. Sőt, lesz Peter Kruder is, amit már most nagyon nehezen tudunk értelmezni.


fesztivál hír balaton sound



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása