2016.07.14. 12:05 – Hirdetés

Alternatív rock a Parkban - Elsőre 30Y, másodjára PUF

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

puflecso30.jpg

Az úgynevezett hazai alter színtér két emblematikus zenekara, a 30Y és a Pál Utcai Fiúk (képünkön) is szerepel a Budapest Park júliusi menüjén. A 30Y ráadásul július 16-án itt tartja nemrég megjelent Elsőre című daluk koncertpremierjét is.

A 30Y idén lépett „kamaszkorba”: 16 éve, hogy összeértek a szálak Pécsett, az ország különböző pontjain élő zenészek hangszert ragadtak és megszületett a 30Y. A csapat zenéjét a ’90-es évek amerikai bandái inspirálták. Kis rock and roll, komor melódiák, dinamikus zúzda és könnyeztető balladák szerepelnek a repertoáron, a pécsi rock and roll hős, író, tanár, Beck Zoli zseniális szövegeivel. A 30Y nevét egy szombathelyi buszjárattól kölcsönözte, a zenekar elmondása szerint azért, hogy kerüljék az „üzenetességet”, ez a fajta közvetlen felfogás jellemzi a bandát a mai napig. Nem építenek maguk köré pátoszt, cserébe ők az egyik legközvetlenebb hazai csapat. Ezt bizonyítja az is, hogy ősszel érkező nagylemezük felvezető dalát – melynek címe Elsőre – egyszerre négy, hazai alternatív blogon premiereztették, mert ahogy vallják, független zenekar csakis független arcokkal tud dolgozni. Az Elsőre élő debütálása pedig most július 16-án, a Budapest Parkban lesz, ahol a Néhai Báránnyal és a Bagossy Brothers Companyval zenélnek.

Ugyanez az őszinteség jellemezi a Pál Utcai Fiúkat is, akiket kis túlzással a hazai alter-rock megteremtőinek is nevezhetünk. A bandánál 33 éve áll a „bál”, annak bizonyítékaként pedig, hogy a rock and roll-ból nem lehet kiöregedni, egy hónappal ezelőtt ugyanitt ünnepelték frontemberük, Leskovics Gábor „Lecsó” ötvenedik születésnapját is. A szigetszentmiklósi csapat zenéje – ahogy az eltelt évek is bizonyítják – kortalan, így koncertjeiken a kezdetek óta velük tartó rajongók pont úgy megtalálhatóak, mint az ifjú egyetemisták. Július 26-án ismét Bálba hív a Pál Utcai Fiúk a Budapest Parkba, előttük pedig a Biorobot játszik.


rock hír 30y pál utcai fiúk budapes park



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása