2016.09.06. 14:01 – Hirdetés

Elmentek a fiúk, de erre az estére újra visszajönnek

URH és Európa Kiadó-dalok szombaton a Gödörben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

urh.jpg

A két januári teltházas koncert után most ismét legendás URH, Európa Kiadó, valamint Sziámi, Kontroll Csoport- dalok hallhatók szeptember 10-én, a Gödör Klubban, természetesen friss szerzemények társaságában. Az eredeti szerzők és előadók mellett számos illusztris vendég várható az este folyamán, érdemes tovább olvasni! 

Kiss Llaci és Salamon András reinkarnációja került az első koncert középpontjába, mert bizonyos értelemben ők érkeznek a legmesszebbről. 1980-ban volt az URH, a magyar alternatív szcéna rövid életű, de mégis egyik legmeghatározóbb zenekarának első koncertje. Fél éves intenzív underground zenélés után az URH feloszlott és átalakult: lett belőle Európa Kiadó és Kontroll Csoport, majd Sziámi. 

Kiss Llaci zeneszerző, basszusgitáros és énekes évtizedekig zenélt az Európa Kiadóban, de mivel Ausztráliában él, egyre ritkábban tudott fellépni itthon. Vele kapcsolatban fontos információ lehet, hogy trükk-animációs szakemberként dolgozott nagysikerű nemzetközi filmekben, és grafikusként is elismert művészként tartják számon. Párizs és Lille után márciusban volt kiállítása Budapesten, melynek anyaga a Szépművészeti Múzeum gyűjteményébe került. A két legendás zenekar legjobb dalai közül jó néhányat ő írt és énekelt. 

urh_1.jpg
Salamon András dobos az URH-ban, majd az Európa Kiadó első formációjában játszott, de egy idő után más pályára lépett; filmrendező lett, számos nagyhatású alkotást jegyez. Az SZFE, az ELTE és a Metropolitan egyetemeken filmrendezést tanít. Nevéhez fűződik az „Ashes to Ashes” című, David Bowie-ra emlékező koncertsorozat megrendezése is.

Az est második részében az URH, Kontroll Csoport és a Sziámi énekes-szövegírójának zenekara, a Müller Péter Sziámi AndFriends lép fel. Ők is játszanak néhányat a mára ikonikussá vált régi dalokból, de a legütősebb új számok is terítéken lesznek.

Elmentek a Fiúk - URH és Európa Kiadó dalok / MPSZ AndFriends
2016. szeptember 20., 20:00
Gödör Klub, 1061 Budapest, Király u. 8-10.

UjRH- URH, Európa Kiadó és más dalok
Közreműködnek: Kiss Llászló, Salamon András, Vig Mihály, Keszei Krisztián, Kamondy Ágnes, Magyar Péter, Horváth Gábor, Somoskői Soma, Bakos Zita, valamint Hámori Gabriella, Ónodi Eszter és Kamarás Iván.

Müller Péter Sziámi AndFriends
A zenekar: Müller Péter Sziámi, Kirschner Péter, Varga Orsolya, Angler Ákos, Winterverber Csaba, Roszik Hella. Velük énekelnek: a Pintér Béla és Társulatának színészei, Stefanovics Angéla, Thuróczy Szabolcs valamint a WeVox: Baka Rebeka és Bakos Zita)

Belépő: 2000/2500 Ft
Jegyek elővételben, a helyszínen, illetve a TIXA weboldalán kaphatóak. További információk a Gödör Klub weboldalán, valamint a koncert Facebook-eseményén


hirdetés programajánló koncert urh gödör európa kiadó g3 müller péter sziámi sziámi andfriends



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása