2016.09.06. 08:58 – Lángoló

Gazdag program és erősödő online jelenlét az A38 őszi-téli idényében

Négy új YouTube-csatornát indít a Hajó

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

a38_total10_kicsi.jpg

Az elkövetkező hónapokban több száz zenei program, kortárs kiállítás és egyéb rendezvény lesz az A38-on, emellett újra felvételt hirdet a hajó koncerttechnikai és mozgóképgyártó iskolája, az Akadémia38. Folytatódik az együttműködés a Petőfi TV-vel, napi rendszerességű élő magazinműsor jelentkezik az A38-ról. Szeptember 1-jén az A38 Hajó elindította négy új YouTube-csatornáját, ahol műfaji bontásban (pop-rock, metál-punk, világzene, jazz) az év végéig több száz koncertfelvétel, ezernél több zeneszám lesz látható.

Az A38 Hajó majdnem másfél évtizedes fennállása alatt több mint ezerötszáz koncert-riportfilmet készített, és most is évente kétszázötven koncertet rögzít. Nem túlzás azt mondani, hogy a magyar és nemzetközi könnyűzene egyik legnagyobb gyűjteménye jött létre a hajón. Bár a filmeket műsorra tűzte és tűzi a Magyar Televízió, a felvételek zöme egy-két sugárzás után az archívumba kerül. Az A38 Hajón fantasztikus érték, több ezer órányi koncertfelvétel, interjú és werkfilm gyűlt össze, ami alig jut el a közönséghez.

Éppen ezért az A38 Hajó szeptember 1-jén négy új YouTube-csatornát indítottt. A négy csatorna zenei műfajok és stílusok szerint válik szét (A38 Vibes: pop- és rock; A38 Rocks: metál, punk, hardcore és egyéb keményebb műfajok; A38 World: világzene és népzene; A38 Free: jazz és kísérleti). Szeptember elsején a négy csatornán közel ötven koncertfelvétel, összesen 600 szám lesz elérhető, többek között a Laibach, a Raveonettes, az Amorf Ördögök, Péterfy Bori, az Ivan & The Parazol, Frank Turner, a Kraak & Smaak, a Punnany Massif, a Brains, a Madball, az Animals As Leaders A38-as koncertjei. A filmeket playlistekbe rendezzük, így a koncetek egyben is lejátszhatók, illetve a számok külön-külön is.

A csatornák természetesen rendszeresen frissülnek majd, folyamatosan kerülnek fel az elkészült koncert-riportfilmek. Emellett az A38 exkluzív, csak a YouTube-csatornákra szánt önálló műsorokat is tervez. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez a vállakozás egyedülálló a magyar online és zenei világban, és hatalmas új lehetőségeket rejt, hiszen a hazai szerzőknek ez további jogdíjbevételeket hozhat, és a magyar zene széles hozzáférésű platformjaként a nemzetközi figyelmet is felkeltheti.

A38 Vibes >> magyar és nemzetközi pop-rock koncertek

A38 Rocks >> magyar és nemzetközi metál, punk és hardcore koncertek

A38 World >> magyar és nemzetközi világzenei koncertek

A38 Free >> magyar és nemzetközi experimentális és jazz koncertek

Az ősz idény hatalmas programgazdagságot hoz az A38 Hajón. Most kezdődik az évente megrendezett Újbuda Jazz Fesztivál, amit az A38 a Mu Színházzal közösen, Újbuda Önkormányzata támogatásával szervez. A fesztivál célja, hogy a nemzetközi avantgárd jazz vérkeringésébe bekapcsolja Újbudás és Budapestet.

--

Folytatódik a Liveurope programsorozat. Ez tizenhárom európai klub, kulturális intézmény és koncerthelyszín összefogásából jött létre. Az együttműködés  legfontosabb célja, hogy összehangolt promócióval, turnészervezéssel, online és televízós közvetítésekkel segítse fiatal, pályájuk elején álló, zenekarok és előadók nemzetközi érvényesülését. A tizenhárom klub mindegyike hazájának legkomolyabb képviselői közé tartozik: ott van köztük az egyik legjobb európai klub, az amszterdami Melkweg, a római Circolo degli Artisti, az oslói Blå, a prágai Paláç Akropolis, a londoni Village Underground és sokan mások. Az együttműködésben Magyarországot a budapesti A38 Hajó képviseli. 

A közös platform lényege, hogy elsősorban azoknak a zenekaroknak és előadóknak nyújtson segítséget, amik és akik hazájukban már valamennyire népszerűek, lemezeket is adtak ki, de menedzsment- és anyagi hiányosságok miatt nem képesek betörni a nemzetközi zenei életbe. A Liveurope legfontosabb célja a fellépők promóciós támogatásán keresztül az európai nemzetközi klub- és koncertélet dinamizálása.

--

Az A38 Hajón ezen kívül rengeteg magyar és külföldi zenekar és produkció lép fel az őszi idényben. Külön kiemeljük a lemez-újrajátszó sorozatot, amelyben a következő két hónapban Prieger Zsolt 50. születésnapja alkalmából az Anima Sound System játssza újra 20 évvel ezelőtt megjelent Hungarian Astronaut című lemezét, illetve az Amorf Ördögök "lövi ki újra" híres albumát, a Betyár a Holdont. Jim Jarmush zeneszerzője, a lantművész Josef van Wissem Tarr Béla zeneszerzőjével, Víg Mihállyal ad koncertet. Ezek - és sok más program - mellett folytatódik Az A38 bemutatja sorozat, amelyben a hajó szervezésében azok a zenekarok lépnek fel a főváros nagyobb helyszínein (mindenekelőtt az Akvárium Klubban), amelyek túl nagyok már a hajó befogadóképességéhez. Ilyen koncert lesz a Wolfmother és a Kensington fellépése.

--

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztiváálközpont vezetője külön méltatta az együttműködést, ami az A38 Hajó és a CAFe Budapest kortársművészeti fesztivál között kialakult. Az A38 négy különleges programmal járul hozzá az októberi fesztiválhoz.

--

Újra felvételt hirdet az Akadémia38, az A38 Hajó koncerttechnikai és mozgóképgyártó iskolája. A jó szakember kicsit őrült, nagyon elhivatott, és minden helyzetben feltalálja magát. Az Akadémia38 célja, hogy használható gyakorlati tudással és biztos elméleti alappal felvértezett szakembereket képezzen. Szuperintenzív gyakorlati képzés és komoly elméleti ismeretek neves oktatóktól, kis létszámú csoportokban az A38 egyedülállóan komplex technikáján – ez az Akadémia38, az A38 Hajó koncerttechnikai és mozgóképgyártó-iskolája. Szeptember 26-ig három képzésre lehet jelentkezni: koncerthangosító-, koncertvilágosító- és mozgóképgyártó-képzés indul az Akadémia38-on.




Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása