2016.09.14. 20:00 – Lángoló Gitárok

Red Swamp - Bitter Paradise - Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

red_swamp.jpg

A budapesti, stoner-sludge metálban utazó Red Swamp ismerős lehet azoknak, akik figyelemmel kísérik a hazai metál színtér történéseit. A srácok még tavaly decemberben 3 számos EP-jük dalaival elhódították az A38 Talentométer fődíját. Kicsit több, mint egy éves fennállásuk eredményeként szeptember 30-én fogják online bemutatni első nagylemezüket, és ugyanaznap lépnek fel legközelebb Budapesten, az A38 Hajón a Stereochrist és az Igor Band társaságában. Klippremier a hajtás után! 

A Red Swamp lemezén 10 dal szerepel majd, címe stílusosan ‘Tiszassippi’ lesz. A lemezt Jens Bogren mastereli, akit nem sokaknak kell bemutatni: többek között a Soilwork, az At the Gates, az Arch Enemy és más zenekarok anyagain dolgozott már. Az albumon helyet kap az első EP 3 dala és a korábban említett The Animal teljesen újramasterelve, valamint 5 vadonatúj szám, melyeken érezhető az a fejlődés, amin a zenekar az utóbbi egy évben ment át, egyben előrevetítik azt az irányt és stílust, amit a banda a továbbiakban is magáénak vall. Húzós, súlyos groove-okkal és riffekkel, valamint megkapó énektémákkal teli lemez várható, ami reményeik szerint minden eddigi és jövőbeni rajongó kedvence válik majd.

A nagylemezt az egyik új dalhoz, a “Bitter Paradise”-hoz készített videoklippel vezeti elő az ötösfogat. Egy gyorsabb, igazi bulizós stonermetál nótáról beszélünk, a klip pedig nyomon követi a srácokat, ahogyan állomásról állomásra, minden energiájukat bevetve röfögik a tonnás témákat a közönség arcába.

Érdemes felkészülni rájuk az év további részében is, hiszen 17 állomásos turnéra indulnak a grunge-os stoner rock-ot játszó Dungaree zenekarral, akik nemrég szintén friss lemezzel jelentkeztek. A két banda - helyszínenként kiegészülve a hazai rockszíntér jó pár nagy zenekarával - bejárja szinte egész Magyarországot, valamint Ausztriában, Szerbiában és Romániában is tiszteletüket teszik majd. Ha igazi derékból bólogatós bulira vágytok,ahol a stoner rock és metál a főszereplő, valamint zsigeri zúzásra és hangulatra, akkor mindenképpen csípjétek el a srácokat az egyik állomáson.

További információk a zenekar weboldalán és a Facebookon

A poszt megjelenését az NKA és a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


premier magyar videó doom stoner sludge red swamp



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása