2016.10.05. 11:34 – Lángoló

A kortárs elektronika egyik legnagyobb újítója Budapesten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

emancipator02.jpg

A kifinomult, elegáns downtempo mestere, Doug Appling, azaz Emancipator idén már fellépett az A38 Hajón: akkor egy live setet mutatott be. Akkora siker volt, hogy Emancipator idén ősszel visszatér, ezúttal zenekarával, az Emancipator Ensemble-lal. A live set után tehát egy koncert, a kortárs elektronika egyik legnagyobb újítójától.

A még mindig nagyon fiatal, 1987-ben született Doug Appling, azaz Emancipator korunk downtempo elektronikájának egyik leginvenciózusabb alakja. Nem véletlenül emlegeti példaképei között DJ Shadow-t vagy Bonobót: kifinomult, hiphopot, triphopot ambienttel ötvöző zenéje valóban a kilencvenes évek végének downtempo hullámának autentikus folytatása.

A portlandi zeneszerző-producer már első, hatalmas sikerű lemeze óta magabiztosan járja saját útját. Elektronikus alapjait klasszikus hangszerekkel, hegedűvel, klarinéttal, gyakran dulcimerrel (egy jellegzetes, a cimbalomra emlékezető amerikai folk-hangszerrel) dúsítja, és ezekből alakít ki gazdagon áradó, gyönyörű, már-már szentimentalizmusba hajló, melankolikus zenei szövetet.

A sikerek nyomán megalapította saját kiadóját, a Loci Recordsot, ahol saját lemezein kívül hasonló felfogású producerek munkáit jelenteti meg.

A 2015-ös év pedig különösen mozgalmassá vált Emancipator számára, hiszen megjelent előző sorlemeze, a Dusk to Dawn remixalbuma, majd a rég várt új Emancipator-album, a Seven Seas. Mindezek mellett még egy egy koncertlemezt is kiadott zenekarával, az Emancipator Ensemble-lal - ez utóbbival látogat vissza az A38-ra a kortárs downtempo egyik kulcsfigurája!

A CAFé Budapest és az A38 Hajó bemutatja

Emancipator Ensemble (USA)

október 9., vasárnap

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 3900 Ft, elővételben: 3400 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón. 

A koncert a CAFé Budapest kortársművészeti fesztivál és az A38 Hajó együttműködésében valósul meg.


hír emancipator ensemble



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása