2016.10.12. 09:08 – Hirdetés

A Barba Negra lett az év helyszíne

Szimfonikus metállal és Dub FX-el indul a klubszezon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

orom_a_zene_dij_barba_negra.jpg
Zenétől volt hangos a Hungexpo területe a hétvégén, ahol a hagyományos, immáron 11. Budapest Music Expót rendezték. A kiállításokon és koncerteken kívül az Öröm a zene díjátadóra is sor került, ahol a Barba Negrát választották az év helyszínének. További részletek a hajtás után! 

A Hangszeresek Országos Szövetsége először 2013-ban díjazta a hazai szakma kimagasló szakembereit, zenészeit. Az Öröm a zene díj egy olyan szakmai elismerés, amellyel az egyes kategóriákban tevékenykedő személyek hangszeres-élőzene népszerűsítése iránti elkötelezettségét, és az ebben az irányban kifejtett aktivitást díjazta a HANOSZ.

2016-ban az ÉV HELYSZÍNE díjat az elnökség egybehangzó szavazatai alapján a Barba Negra kapta. Makkai Imre, a HANOSZ elnökségi tagja a díjátadó alkalmával kiemelte, hogy a 12 hónapos, állandó vérkeringés fenntartása, a folyamatos megújulásra és minőségi fejlődésre való törekvés, a szakma maximális tisztelete és segítése, az élő zene fejlődése érdekében tett több éves munka elismeréseként döntöttek a Barba Negra Music Club és a Track jutalmazása mellett. 

bnt_2.JPG

Az 5 év alatt felmutatott eredményeket önerőből, támogatások nélkül, a piacra építve érte el a Barba Negra, így a díj különös erőt és visszajelzést ad, hogy jó a megkezdett irány. A díjat Pócsi István, a Barba Negra programszervezője vette át, aki kiemelte, hogy természetesen nagy öröm egy szakmai elismerés, de mindaz az eredmény, amit az 5 éves márka elért, nem jöhetett volna létre a szakma, a menedzserek, a zenekarok és természetesen a zeneértő közönség odafigyelése, és támogatása nélkül. A díj, így elmondása szerint nem csupán a Barba Negrának szól, hanem minden partnernek és barátnak, aki az elmúlt öt évben mellettük állt, és velünk dolgozott.

Az Öröm a zene keretein belül további tíz díjat adtak át, melyek között életművet, szakmai munkát, és friss tehetségeket is elismert a HANOSZ vezetése, valamint a Koalabell zenekart a tehetségkutató sorozat legjobbjának választotta. Gratulálunk a díjazottaknak, a szakma minden munkatársának további jó munkát, kitartást kívánunk!

Az őszi klubszezon beindulásával rengeteg olyan program várható a Barba Negrában, amiért érdemes lesz majd Újbuda felé venni az irányt. Október 13-án a szimfonikus fémzene amerikai mesterei, a Kamelot koncertezik a Barba Negrában. Tavaly kiadott lemezükkel, a ’Haven’-nel érkeznek hozzánk. Thomas Youngblood gitáros a következőképpen fogalmazott az albummal kapcsolatban: „A Haven lemezen kitapintható az a nyugtalanító érzés, hogy a világ megőrül körülöttünk, egy hatalmas szürke felhő gomolyog a fejünk felett. A mi feladatunk, hogy megtaláljuk a dolgok napos oldalát, egy olyan lemezzel, amely sötét, melankolikus és felemelő pillanatokat egyaránt kínál a hallgatónak egy megrendült világban.” A koncerten egyszerre lesz jelen a komor melankólia, az erőteljes metal futamok és a lelkesítő dallamok is, monumentális metál erő fogja uralni az étert. Az est vendégzenekarként fellép a szimfonikus és a nu metalt vegyítő német Aeverium, és a norvég progresszív metal zenekar, a Withem is.

 Közös születésnapi megabulira várja a közönséget október 14-én hazánk két kiemelkedő tribute formációja, a Hollywood Rose és a Kiss Forever Band. Mindkét zenekar külön-külön is őrületes hangulatú koncerteket szokott adni, nem nehéz elképzelni, mi lesz akkor, amikor együttesen vágják magukat ünneplőbe. A különleges estéhez még limitált pólót is gyártatnak a srácok, így nem csak elménkben, hanem testünkön cipelve is hazavihetünk majd egy adagot az élményből.

Október 15-én ’Thinking Clear’ című új albumával érkezik a beatboxer, Dub FX a Barba Negrába, akiről nemrég megtudtuk, hogy nemcsak Magyarországért, de a népzenénkért is oda van.  Az ausztrál előadó már 8. alkalommal koncertezik hazánkban, de a jegyek nagy részét már hónapokkal ezelőtt elkapkodták a rajongók, már alig maradt pár szabad jegy. Saját elmondása szerint majdnem annyian szeretik Magyarországon, mint Amerikában, ő pedig legalább ennyire rajong a fővárosunkért, a népzenénkért és a cimbalomért. Utóbbi egyben a kedvenc hangszere is, amelyet utcai cigányzenészek révén ismert meg, és ahogy ő fogalmazott: „Ősi örökségünkkel kapcsol össze minket, talán ezért szeretjük a hangját annyira.” Még az is elképzelhető, hogy következő lemezén mind a cimbalom, mind a magyar népzenei motívumok is szerepet kapnak, de ne szaladjunk ennyire előre az időben, mert egyelőre a Thinking Clear korongon lévő dalait hallhatjuk élőben október 15-én a Barba Negra Music Club-ban!

További programokért és infókért keressétek a Barba Negra Facebook-oldalát


hirdetés programajánló díj kamelot kiss forever band hollywood rose dub fx barba negra öröm a zene klubszezon



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása