2016.11.03. 09:49 – Lángoló

Egyéni hangok itthonról  - Best of Telekom Electronic Beats Vol.2

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

changing_grey.jpg

Holnap és holnapután Telekom Electronic Beats Budapesten. Múlt héten a külföldi fellépők közül ajánlottunk párat, most pedig ígéretünkhöz híven a magyar felhozatalt mutatjuk be nektek, hiszen több hazai produkció is színesíti az idei fesztivál programját, akiket a hajtás után be is mutatunk nektek.

Ugyan előfordul, hogy nemzetközi rendezvényeken a helyi fellépőket csak ágyútöltelékként használják, hiszen a rajongótábor mindig jól jön a főhősöknek is, de a Telekom Electronic Beats esetében más a helyzet, hiszen idén is olyan magyar zenekarok kaptak meghívást, amelyek nem feltétlenül a mainstream vonulatot erősítik.

Elsőként mindjárt itt van a fesztivált indító Changing Grey, Zságer Balázs és Genser András projektje, amely körülbelül egy éves műhelymunka után idén nyáron debütált élőben olyan fesztiválokon, mint a Koloradó, vagy a Bánkitó. A projekt zenei világa, melyben a két zenész frissebb inspirációit éli ki, folyamatosan alakul, de mindenképpen egyedinek nevezhető, érdemes tehát odaérni holnap a kezdésre.

A Fran Palermot többen az egyik legígéretesebb fiatal magyar zenekarnak tartják, nem is alaptalanul. Zenéjük sokféle hatást ötvöz, ugyanúgy megtalálható benne az indie és a surf rock, ahogy az afropop, vagy a beach goth. A Henri Gonzo énekes vezette csapat idén májusban jelentette meg második lemezét Razzle Dazzle címmel, amelyen a saját magukról elnevezett első anyaghoz hasonlóan továbbra is minden lelkiismeretfurdalás nélkül keverik a különböző stílusokat, ez pedig nyakon öntve a bátor hangszerelési megoldásokkal kifejezetten eredeti zenei világot eredményez, amely nem feltétlenül jellemző a hozzájuk hasonló, huszas évek elején járó tagokat felvonultató zenekarokra. A Telekom Electronic Beats világából talán kilógnak első ránézésre, hiszen a többi fellépőhöz képest jóval belazultabb hangulatot produkálnak, de mindenki biztos lehet abban, hogy nem fognak csalódást okozni a pénteki nap második zenekaraként.

A budapesti székhelyű mïus Álmos Gergely személyes zenei projektje. A civilben építészként és hollywood-i filmekben (Ridley Scott: The Martian, Ron Howard: Inferno) díszlettervezőként dolgozó Gergő 2011-ben Horányi Juli énekesnővel hozta létre a mïus-t, amely azóta két nagylemezt adott ki és fellépett szinte minden fontos magyar színpadon. Juli 2015-ös kiválása óta Gergő különböző énekesekkel, zenészekkel valósítja meg zenei elképzeléseit, melynek első hallható eredménye a berlini Sonar Kollektiv gondozásában 2016 áprilisában megjelent Eigengrau című lemez volt. A mïus nemrég jelentett meg egy új EP-t Isola címmel, a következő lemez jövőre várható. Az elektronikus zene minden irányába elkóborló projekt a szombati napot nyitja.

További információk a rendezvény Facebook-oldalán


telekom programajánló electronic beats elektro fran palermo mius changing grey



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása