2016.11.04. 12:00 – Gnosis

Nem. Nem. Nem. Nem. Nem. Nem.

Pedig sajnos de. :(

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

32291f562a938b084e31b4a34ba78b25.jpg

A fenti fotó hangulata nem véletlen: Dead (balra) és Euronymus - a The True Mayhem zenekar emblematikus tagjai - már 1991-ben érezték, hogy valami nagy baj készülődik, valami elképzelhetetlen rossz fog történni velük. A zenei históriából tudjuk jól, hogy a fénykép elkészítése után pár héttel Dead öngyilkos lett, Euronymoust pedig két év múlva Varg Vikernes (Burzum) küldte örök álomra egy véletlen baleset során, kéttucatnyi késszúrással.

A történtek ellenére nem ezektől az eseményektől tartottak mégsem a legjobban, hanem hogy a fiatal és bohó éveiket valaki filmre viszi, mégpedig az 1998-ban megjelent Lords Of Chaos című könyv alapján. Ez a kiadvány a kilencvenes évek eleji, hírhedt norvég blackmetal-történéseket mutatta be, több zenész interjújával kibővítve.

A tragikus csapás most következett be, a Sátán 2016. évében, ugyanis, ahogy azt már korábban megírtuk, a Jonas Åkerlund rendező által megálmodott Lords Of Chaos című filmet gőzerővel forgatják. Ráadásul a felvételek jelenleg Budapesten zajlanak, és mint megtudtuk, például a Dürer Kert előtt, koncertnapokon szórólapokat osztogattak nemrég, amin metálos arcokat kerestek statisztaszerepre. Informátorunk szerint több koncertlátogató is nevetett az egész akción.

A történetben érintett zenészek egyébként a film híre óta teljesen elhatárolódtak az egész produkciótól. A Darkthrone például nemrég egy Facebook-posztban közölte a rajongóival, hogy sem a logójukkal, sem zenéikkel nem járultak hozzá, hogy a filmben szerepeljenek. A dobos Fenriz egészen odáig merészkedett az ellenállásban, hogy csak akkor egyezik bele az ő karakterének a szerepeltetésébe, ha azt Reese Witherspoon alakítja.

Kiderült az is, hogy kik játsszák majd a főszerepeket. Emory Cohen a Burzum-vezér Varg Vikernest fogja megformálni, aminek igazi pikantériája az, hogy a színész zsidó származású, Vikernes pedig hihetetlenül büszke árja mivoltára a mai napig.

emorycohengetty_jpg-horz.jpg

Sky Ferreira énekesnő pedig egy bizonyos Ann-Marit karaktert alakít majd, aki fogalmunk sincs hogy kapcsolódhat a templomgyújtogatásokhoz vagy a gyilkosságokhoz. Az Instagram-oldalán lehet követni az eseményeket, hogy most éppen mennyire vidám a felvételek alatt.

sky_f.jpg

Rory Culkin (igen, Macaulay Culkin öccse) Euronymousként fog zajos sikert aratni...

rory_culkin_cinema_society_2_x_ist_screening_xlouns4noltl-horz.jpg

...de nem a blackmetal-rajongók körében.

New Jack.

Jack Kilmer (@jackkilmerw) által közzétett fénykép,


Dead. :((

The cemetery lights up again as in ancient times. �⛪

Wilson Gonzalez (@willywonkaweinhaus) által közzétett fénykép,

Blackthorn. :((( 

A film IMDB-oldalát átböngészve kiderül, hogy a hangeffekteket például magyarok készítik majd, illetve hogy a megszemélyesített zenészek között egyelőre nincs ott

CSIHAR ATTILA

aki ugye végül felénekelte a Mayhem első nagylemezét, még mielőtt Vikernes megölte volna Euronymoust. :(

A film jelenlegi plakátja:

mv5bmja3odmzoda2n15bml5banbnxkftztgwmza5mzi4nte_v1_sy1000_sx700_al.jpg

:(


dráma mayhem akerlund burzum dead varg vikernes lords of chaos



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása