2016.11.04. 15:01 – Hirdetés

Varázslat, élő rocklegendák, lengyel-magyar barátság hétvégén a Barba Negrában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

magashegyi_underground.jpg

Ezen a hétvégén sem lesz unalomra ok a Barba Negrában, hiszen ma este idei utolsó koncertjét játssza a fővárosban, melyre különleges látvánnyal, új és felfrissített hangzású régi dalokkal készül a zenekar, holnap pedig Hungarica lemezbemutató, melyen az Ismerős Arcok mellett élő rocklegendák is vendégszerepelnek. További infók, programajánló a hétvégére a hajtás után! 

Ma este tartja idei utolsó budapesti koncertjét a Magashegyi Underground. Az idén tíz éves formáció jubileumi korszakának lezárasaként újraálmodja koncertműsorát: minden korábbinál bátrabb, látványosabb, teátrálisabb előadást terveznek.

 „Rengeteget kísérleteztünk mind a dalok megszólalása, mind a koncertjeinket kísérő látványelemek terén. A rajongóinknak talán így tudnánk kézzelfoghatóbban megfogalmazni, mire készülünk: visszatértünk "felnőttebb fejjel" az Ezer erdő (első albumuk) elvarázsolt világába, ahol azonban nem egy tündérmesét, hanem egy mitológiai történetet találtunk jó és rossz harcáról - ezt fogjuk kibontani 2017-es koncertjeinken.”

Ebből kapunk ízelítőt a Barba Negrában, ahol nemcsak Találttenger című új lemezük hangzanak el, de izgalmas, új hangszereléssel szólalnak meg a régi dalok is. Sármán Nóra divattervező és Zsólyomi Norbert fotós közreműködésével Bocskor Bíborka énekesnő karaktere pedig minden eddiginél jobban elrugaszkodik a valóságtól. Tíz év, három év, mitológiai varázslat – ilyen egy évzáró koncert Magashegyi Underground módra!

A koncert Facebook-eseménye: https://www.facebook.com/events/421759071327796/

Szombaton egy ugyancsak jubileumát ünneplő zenekar, a Hungarica lép színpadra, akik ezúttal az Ismerők Arcokkal osztják meg a Barba Negra színpadát. A Hungarica legújabb Haza és hűség című lemezét mutatja be, amely a lengyel-magyar barátság jegyében született. A zenekar gitárosa, a Moby Dickben is érdekelt Mentes Norbert a következőket mondta le az új anyagról:

Ez egy különleges dupla album. Az egyik korong magyar nyelven készült, a másik lengyel nyelven, de a kettő nem egyforma, tehát vannak különböző tételek az albumokon. Egy erdélyi népdal és Petőfi Sándor egyik verse is feldolgozásra került a magyar nyelvű lemezen,  az Akkor szép... erdélyi népdalt azt már játsszuk évek óta, csak még nem került lemezre, Petőfi Sándor Az erdélyi hadsereg című költeménye pedig az utolsó pillanatokban került a lemezre. Ez egy konceptlemez, aminek egy része a lengyel barátságról, a közös múltról, a jelenről és a jövőről szól.”

Ezen az estén folytatódik a korábban megkezdett nagy sikerű sorozat, ahol az Ismerős Arcok arculatát formáló zenei stílusok legjelentősebb képviselőivel - élő rocklegendákkal - lépnek fel. Az elmúlt 3 évtized legendás magyar rock zenekarainak emblematikus egyéniségei közül, most a 70-es és 80-as évek első számú közönség kedvenc zenekarának, a Beatricének és az ős- Bikininek a legendás tagjait, Nagy Ferót és Németh Lojzit köszönthetjük vendégként.

Megannyi érzelemmel fűszerezett pörgős dupla rock koncertben lesz részünk november 5-én, akik ott leszünk ezen a különleges estén a Barba Negrában!

A koncert Facebook-eseménye: https://www.facebook.com/events/272004713184106/  


hirdetés magashegyi underground ismerős arcok hungarica barba negra progamajánló



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása