2016.11.24. 12:38 – Hirdetés

Gyönyörűen személyes, érzelmes világ - Joshua Radin az A38-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

joshuaradin03.jpg

A "tökéletes amerikai dalszerző-előadó", Joshua Radin tíz éve járt Budapesten, akkor Tori Amos előtt lépett fel. Az azóta komoly karriert befutott, finom, akusztikus balladáiról elhíresült sztár most szóló klubkoncertre tér vissza - ezúttal az A38 Hajóra.

A negyvenkét éves Joshua Radin maga "a megtesült, tökéletes amerikai dalszerző-előadó": Ohióban született, lengyel-német-orosz-zsidó családban, zenei karrierje előtt tanárként, galeristaként és forgatókönyvíróként dolgozott. Gyerekkora óta gitározott és írogatta az asztalfióknak finom hangulatú, mélyen személyes, akusztikus dalait. Aztán egy véletlen a Dokik című sorozat producerének közelébe sodorta, aki azonnal beleszeretett Radin karakteres dalaiba, és rengeteget használt fel belőlük a sorozatban.

Ezzel Radin egy csapásra befutott. Első szerzeménye, a Winter óriási siker lett, az azóta megjelent öt nagylemez mindegyike feljutott a Billboard 200-as listájára, a folklistákon mindegyik az első tízbe került, sőt a legutóbbi, az Onwards and Sideways az US Rockon is ötödik lett. Többszázezres eladások, komoly koncertturnék és még több szorozatzene (többek között a Grace klinikában és a Doktor House-ban) - pedig Radin zenéje minden, csak nem popzene.

Joshua Radin azt a klasszikus amerikai dalszerző-hagyományt követi, ami balladisztikus bluesból, folkból, americanából, lassú rockból gyúr össze gyönyörűen személyes, érzelmes világot. Elliott Smith, Iron & Wine, Jack Johnson, Sufjan Stevens, Neil Young juthaat az eszünkbe, de akár az európaiak közül Fink, Damien Rice vagy Nick Drake.

A túlzás nélkül sztárnak nevezhető Radin tíz éve (!), még karrierje elején járt Budapesten - akkor Tori Amos előtt lépett fel az Arénában. Most önálló szóló klubkoncertre érkezik az A38 Hajóra, hogy meghitt balladáival lenyűgözze közönségét.

Joshua Radin (USA)

november 27., vasárnap 20:00

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 3000 Ft, elővételben: 2500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.


hír joshua radin



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása