2016.11.30. 15:19 – Lángoló

Először adták át a Goldenfeszt-díjat, a magyar fesztiválok elismerését

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dsc_0008.JPG

Először adtak át szakmai fesztiváldíjat Magyarországon. Budapesten, az Akváriumban tartott díjátadón hat produkciót díjazott a szakma és a közönség. A díj bírálását és a díjátadó szervezését Braun Barnával a díj alapítójával együtt Magyarország első zeneipari képzése, a Majdnem Híres Rocksuli végzi. A Goldenfeszt fesztiváldíj menedzselését azért tartja fontosnak a Majdnem Híres Rocksuli csapata, mert a hazai zeneipar legsikeresebb szegmenseinek egyikéről van szó, ami nemcsak popkulturális, hanem turisztikai szempontból is jelentős. A díj bírálásán egész évben dolgozott a csapat. A Goldenfeszt stábja a zeneiparban dolgozó fiatalok segítségével egész szezonban járta a fesztiválokat és egységes szempontrendszer szerint rangsorolta a magyar fesztiválokat. A szavazásra felkínált listát, egyrészt az MHRS stábja állította össze az általuk fontosnak tartott és szeretett fesztiválok közül, másrészt a fesztiválok rajongói is ajánlhattak fesztiválokat. 

Goldenfeszt 2016 magyar fesztiváldíj hat kategóriában adott ki díjakat. A zsűri döntött a kicsi, a közepes méretű és a nagyfesztiválok szakmai díjáról. A közönség díjazta a zenekarokat, és a legtöbb szavazatot gyűjtő fesztivál is kapott Közönségdíjat.

A díjazottak

Magyar Fesztiválok Felfedezettje Zenekarok Közönségdíja

Blahalouisiana

Magyar Fesztiválok Zenekara Közönségdíj

Irie Maffia

Közönségdíj

S.U.N. Fesztivál

Legjobb magyar kisfesztivál

UbikEklektik Összművészeti Fesztivál

Legjobb magyar közepes méretű fesztivál

Fishing On Orfű

Legjobb magyar nagyfesztivál

Sziget Fesztivál


hír goldenfeszt



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása