2016.05.08. 20:32 – dankógábor

Megjelent a Radiohead új nagylemeze, az A Moon Shaped Pool

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Igazából már nyolc előtt jóval megjelent, valószínűleg véletlenül került ki a Google Musicra, azóta pedig már minden illegális letöltőoldalon ott virít. A hivatalos megjelenés egyébként nyolckor volt. A 11 dalos album címe A Moon Shaped Pool lett, az első két számot pedig már korábban bemutatták róla, élőben pedig még négy dalt hallhatott a közönség korábban. Jelenleg csak digitálisan érhető el az Apple Musicon és az iTuneson, illetve a zenekar honlapján. A fizikai megjelenés június 17-én lesz, ez CD-t és egy dupla bakelitet jelent, de lesz speciális kiadás is szeptemberi szállítással. Utóbbiba a különleges csomagolás kívül a vinil tartozik, egy dupla CD, ahol a másodikon két bónuszdal van, illetve egy darab a Radiohead korábbi mesterszalagjaiból, amiket inkább így adnak oda a rajongóknak, minthogy valahová elsúvasztva lejátszhatatlanná váljanak az idő során.


pop rock hír radiohead



2016.05.08. 16:25 – Magyar Ádám

Ippon lite – a Kispál és a Borz utolsó koncertje Bátorkeszin

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Harmadik alkalommal lépett fel a Kispál és a Borz Bátorkeszin az orfűi koncert felvezetését szolgáló külföldi turné részeként, és ezúttal utoljára, legalábbis jelen állás szerint. Eddig adott itt a zenekar egy igen jó és egy kevésbé jó koncertet, és nem mellesleg feltette a kis felvidéki falut a térképre, szép bevételt hozott a helyi szőlősgazdáknak, és eközben a rajongók is megismerkedhettek egy Budapestről korábban igen távolinak tűnő világgal. És hogy az idei, a zenekar életművének utolsó szakaszát feldolgozó koncert hogy sikerült, azt mindjárt elmondom. (Fotók: Sarkadi Bálint/Jépicture)


kispál és a borz koncerbeszámoló bátorkeszi borfesztivál



2016.05.08. 12:00 – m.adi

Húzz bele, mert mindjárt meghalsz – hazai újdonságok

dalmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ahogy melegszik az idő, kizöldülnek a fák, és egyre több hazai zenekar bukkan fel új anyagával, híresebbek és kevésbé híresek egyaránt. Hosszúra dagadt válogatásunkban szerepel például a magához képest zúzós Quimby, a Fran Palermo, a Hó Márton és a Jégkorszak, meg még egy csomó, különböző stílusokban, de ezúttal főleg rockban alkotó, kevésbé és egyáltalán nem ismert előadó. Szóval érdemes körülnézni, aztán a poszt végén szavazni is a legjobbra.


magyar újdonság dalmegosztás



2016.05.08. 10:05 – dankógábor

Ma este a Jucifertől és társaitól omlik össze a Dürer Kert

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

juciferlive.jpg

Azért, mert ott játszik a több mint 23 éve létező Jucifer, ami egy amerikai duó, de ettől még olyan zajt csinálnak a sludge-os, doomos, grindecore-os zenéjükkel, hogy kijön a malter a téglák közül. Amúgy egy házaspárról van szó, ahol a hölgytag énekel és gitározik, de ez sokszor egyáltalán nem hallatszik a zenén. Előttük fellép a UEUM, amiben a Chief Rebel Angels-gitáros Kiss Barnabás az egyik tag, ő pozanon játszik, illetve Szilágyi Rudolf a másik, aki az elektronikát kezeli. Amit játszanak, az pedig kísérleti zajzene. És lesz még egy produkció, a Fungus, Codeine & Cobra, amiben Pándi Balázs fog zajongani a detroiti Wolf Eyes két tagjával.


metál hír noise grindcore sludge jucifer ueum



2016.05.08. 08:55 – dankógábor

Totális győzelem volt az Axl Rose-os AC/DC első fellépése

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

axlroseanguslisbon4_638.jpg

A Guardian egyenesen a maximálisra értékelte a lisszaboni koncertet, ahol először énekelt Axl Rose az AC/DC-ben, és a videók alapján valóban semmi gond nincs ezzel. Rose úgy énekel nagyon AC/DC-sen, hogy azért a saját hangja is megmaradt, de zeneileg egyáltalán nem zavaró, hogy nem Brian Johnson a frontember. Felületesebb hallgató igazából észre sem venné, hogy más az énekes. Ennek ellenére persze maradnak páran, akik köpködik majd ezt a felállást, de a helyzet az, hogy az AC/DC órásit dobott Axl Rose-zal. Az, hogy egymás között hogy rendezték le a dolgot, talán sosem derül ki, de Brian Johsnon kiesését kihasználva olyat lépett az ausztrál zenekar, hogy most hónapokig mindenki róluk beszél majd, ami Johnsonnal nem lett volna így. Még a Guns N' Roses újjáalakulást is elhomályosítja jelenleg a dolog, de ha Axl Rose azt is ilyen hibátlanul tolja le, akkor 2016 az ő éve lesz. Itt a Rock Or Bust profi felvétele Lisszabonból, alatta pedig mondjátok meg, hogyan tetszett!


rock hír acdc axl rose



2016.05.07. 12:07 – dankógábor

Bulival ünnepli 10. születésnapját az Óriás ma este

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

orias.jpg

Az Óriás, amellett, hogy a trió kétharmada egyenlő Magyarország egyik legjobb rock ritmusszekciójával, kiadott három EP-t, három nagylemezt, forgatott tíz klipet és rohadt sokat koncertezett. Mindezt tíz év alatt, és ezt a kerek számot ma este ünneplik meg az Akváriumban, ahol a meglepetésvendégek mellett fellép még a Néhai Bárány és az Oltárifiúk is. A Lángoló pedig azzal kíván boldog születésnapot a rocktriónak, hogy elmondom, a blog történetének harmadik exkluzív premierje három darab Óriás-dal volt 2008-ban, és több mint harminc poszt született róluk a létezésünk hét és fél éve alatt. 


rock hír óriás



2016.05.07. 10:12 – dankógábor

Axl Rose szívesen maradna az AC/DC-ben a turné után is

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

axldc.jpg

Ezt maga nyilatkozta a BBC-s Matt Everittnek. Azt mondta, hogy meglátják mi lesz a még be nem jelentett amerikai dátumok után, de ő simán maradna, ha a zenekar akarja. Egyébként a nagyon régóta nem nyilatkozó Axl Rose olyan, mint akit teljesen kicseréltek. Barmi lelkes, sztárallűr nem látszik rajta, a hangja csúcsformában van, állandóan vigyorog stb. Ráadásul ehhez az AC/DC-s dologhoz is teljes alázattal áll. Azt is elmondta, hogy ő kereste meg a zenekart az ötlettel, (aki amúgy másokat is kipróbáltak Rose mellett). Az énekesre bevallottan nagy hatással volt az AC/DC, rajta kívül még még Izzy Stradlin gitáros volt nagy AC/DC-rajongó a Guns N' Roses tagjai közül. Szóval most az van, hogy van egy széthullott AC/DC, és egy a törött lába ellenére is gyanúsan egyben lévő Axl Rose, amiből még valami jó is kisülhet. Aztán a ma esti portugál koncerten minden kiderül.


rock hír acdc



2016.05.06. 17:59 – dankógábor

Két nap múlva jön az új Radiohead-album, itt a második dal róla

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

radiohead_photo_alex_lake.jpeg

Megérkezett a második új dal is az egyelőre cím nélküli új Radiohead-lemezről, maga az album pedig magyar idő szerint vasárnap este nyolckor jelenik meg digitálisan. Ez a hirtelen bejelentés már nem is meglepő a Radioheadtől, de érdekesség, hogy eredetileg nem így tervezte a zenekar, később akart kijönni az anyaggal, de aztán váratlanul úgy döntöttek, hogy előrehozzák a megjelenést (viszont az eredeti dátumot sem tudja rajtuk kívül senki). Ennél többet viszont még mindig nem tudni a lemezről, szóval mindenki nézze meg inkább a Paul Thomas Anderson (Boogie Nights, Magnolia stb.) rendezte Daydreaming klipet, amiben Thom Yorke jó sokat sétál.


pop rock hír radiohead



2016.05.06. 17:00 – Gnosis

Támadó jellegű funky - Umami Fétis-klippremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nas.jpg

Ti tudjátok mi az az Umami Fétis? Kik csinálják? Az a helyzet, hogy szívesen segítenénk, de mi sem tudunk semmit. Csak azt, hogy ez a kisiklott hiphop zene nagyon adja. A csapat szűkszavú bemutatkozása amúgy ennyi:

A különleges alakulat két utolsó túlélője a Szakács (Vikó) és a Hentes (Kálmán) az életét próbálja rendezni a történtek után. Ám a félig ember, félig sáska aljas tudós Mr. Umami nem akar szemtanúkat hagyni…

A Támadó jellegű funky ugyan egy tavalyi szám és  a "Leves + második" című második EP-n kap majd helyet, most viszont egy igen kiváló vizuált is aláraktak a srácok(?), amit mindenkinek látnia kell. Ha ebből a számból nem lesz sláger idén, akkor kurvára nincs igazság a Földön!


hiphop faja umami fétis



süti beállítások módosítása