2017.02.27. 11:08 – Lángoló

Marozsán Erika ismét dalol - Itt van új lemezének beharangozó klipje

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

marozsanerika.jpg

Az idei tavasz egyik meglepetéseként, friss hangulataként jelenik meg Marozsán Erika legújabb lemeze, Nem dobban a szív címmel, melynek bemutató koncertje március 17-én lesz az Uránia Nemzeti Filmszínház színpadán. Alább bemutatunk egy, az albumhoz tartozó klipet, illetve némi információt is adunk a lemezhez.

Marozsán Erika színházi és filmes szerepei mellett már másodszor készített önálló lemezt. A lemez zeneszerzőjével Födő Sándor "Fodo"-val hozták létre az ez alkalomra írt dalokat. A szövegek - Marozsán előző lemezéhez hasonlóan - most is ismert költőkkel, dalírókkal kollaborálva születtek, Szabó T. Anna, Borda Réka, Novák Péter, Fodor Sándor, Lackfi János, Varga Lívius, Kardos-Horváth János, Jónás Tamás voltak a szerzőtársak a lemez születésénél. A 14 dal stílusában is egy megélhető, kalandos utazás, a balladák, az olykor populárisabb hangzású dalok, a lírai hangvételű, nőies érzékenységű sanzonok, és a progresszív, alternatív zenei irányokat követő, politikailag is fűtött szerzemények világán keresztül. Akusztikus gitárok, zongora, mandolin, a népiesebb hangzású ukulele, klasszikus cselló, - ami olykor a basszusgitár funkcióit is ellátja -, ütőshangszerek és harmonika mellett dobprogramok teszik a hangzást maivá, megcélozva a szélesebb közönség ízlését is. A zene mellett a hangmérnüki munkát is Fodo végezte a saját sstúdiójában.

Marozsán Erika a késztetésről és a dalok születéséről:

Magamnak is fölteszem gyakran a kérdést, vajon mi késztetett arra, hogy ismét mikrofon mögé álljak és dalokat hívjak elő, sajátos szenvedéllyé gyúrva költők- szövegírók nekem szánt szavait és zeneszerzők dallamait? Talán a színészi függetlenség vágya, vagy mert a zene gyerekkorom óta fontos számomra? Esteleg a  kihívás, hogy a gyomorszorító félelmet legyőzve, odaálljak a magányos mikrofon mögé a színpadon, mint egy extrémsport-kedvelő ? Bár interpretálója vagyok csak a megszületett daloknak, valamifajta gondolatátvitel dolgozhatott, mert minden szó mintha az én belső, zajos vívódásaim leképzése lenne. A zenei fonalat Sándorral közösen, egymást inspirálva vettük fel, és tekergettük, de én csupán a háttérben, mint egy mindenbe belekotyogó árnyék voltam jelen. Íme hát, boldogan nyújtom át a sok óra gyümölcsét, kóstoltassék.

Ez pedig a premier:

A posztot a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg 


premier hír marozsán erika



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása