2017.04.17. 11:00 – Lángoló Gitárok

Amikor egy ír kocsmában elindul a zúzás - The Scarlet albumpremier

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

scarlet_bandpicture_06_2017_ii.jpg

Negyedik éve tör előre a The Scarlet a hazai ír folkpunk színtéren, és a szintén nálunk premiereztett 2015-ös EP-jük után mostanra összeállt az együttes első nagylemezének anyaga, amely a Hardfolk Shanties címet viseli, amely a csapat tagjai szerint az első anyagnál összetettebb, érettebb és változatosabb lett a bemutatkozó anyagnál. A tíz dalt tartalmazó új lemezt először a Lángoló Gitárokon hallgathatjátok meg! 

A zenekar énekese, Fekete-Szűcs Dániel így mutatta be a lemezt:

"Az első pillanattól fogva érezhető a különbség a régi és az új anyag között: érettebb dalok kerültek az albumra, mind összetettségben, mind hangzásban. Ugyanúgy a folktémák adják meg fő hangulatot, ugyanakkor igencsak jól áll nekik ez a súlyosabb hangzás, amely ebben a stílusban nem fordul elő túl gyakran. A dalok fele hozza a megszokott íres-kalózos folkpunkot, miközben a másik fele kicsit elrugaszkodik a tipikus dallamvilágtól, a kettő keveréke pedig, köszönhetően a számok gyors és feszes tempójának, kiváló talpalávalónak lesz a koncertek látogatóinak.

A Midnight Avenue esetében a dalok írásakor még az hajtott, hogy próbáljak minél jobban a keltapunk sztereotípiájának megfelelni. Aztán a többiek segítségével ezt elengedtem, ehhez nagyban hozzájárult Geri - Mészely Gergely gitáros - érkezése is a zenekarba. Ezzel a szabadsággal egyből sikerült más szemszögből hozzáfogni a dalíráshoz."

A lemez Heroes Of Our Future című nyitódalához egy héttel ezelőtt készült el egy videoklip, melyben a csapat közeli barátokat és zenész ismerősöket vonultatott fel. A klipben helyet kapott Cs.Szabó Zoltán, alias Csészi is, a The Trousers előző dobosa, akivel a lemezt rögzítették. Mészely Geri gitáros erről a következőket mondta:

"Sokan mind a mai napig a Phoenix című dalunkat dicsérik a legjobban, amely 3 éve szintén Csészinél lett felvéve. Bízunk benne hogy a Hardfolk Shanties hasonló sikereknek örülhet majd."

A Scarlet május 6-án az A38 tetőteraszán avatja fel az új albumát, a negyedik születésnapi koncertjükkel egybekötve. Vendégük az akusztikus ír-folk stílusú Travellers' Company lesz.

(Fotó: Szvoboda Péter)

A posztot a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


premier magyar ír folk punk albumpremier the scarlet



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása