2017.04.30. 18:00 – Lángoló Gitárok

Egy képzeletbeli rocksztárról írt dalt a The Adolescens

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

theadolescsems.jpg

A The Adolescens megállíthatatlanul írja az új dalokat ősszel érkező nagylemezére. A legújabb darab, a Johnson Baltimore egy képzeletbeli rocksztárról szól, akinek alakját a zenekar dobosa, Békési Dávid ihlette. A csapat tavaly jelentette meg Out of The Blue című első nagylemezét, felléptek a neves Reeperbahn fesztiválon, idén egy akusztikus EP-vel és Juniper Creek Falls című klipjükkel jelentkeztek, most pedig egy újabb rock and roll számmal örvendeztetik meg a rajongókat. Mai dalpremierünk a hajtás után!

A dalt egy közös este ihlette, ahol Békési Dávid, a banda dobosa elkezdett különféle karaktereket megjeleníteni. Alakított többek között rendőrt, gengsztert, és eljátszotta az ikonikus soulénekest, Barry White-ot is, míg a többiek minden figura köré egy klipötletet találtak ki. Chezan Andris, a zenekar frontbembere így mesélt erről: 

„Amikor Dávid a rocksztár énjénél járt, egyszerre nevettünk fel, és elképzeltük őt egy plakáton, amire az van ráírva, hogy Johnson Baltimore. Ez volt az ő rocksztár neve, amit egyébként Jani legelső basszusgitárjáról kapott, amit akkor vett, amikor életünkben először próbáltunk együtt. Szóval tetszett nekünk ez az ötlet, és megjegyeztük, konkrét szám ötletünk azonban nem volt, inkább viccként kezeltük a dolgot. Egészen addig, amíg Tomi az Ocean of your Eyes című számunk klipforgatásán meg nem mutatta a szám riffjét, amire szinte rögtön ráénekeltem, hogy „Oh, Johnson Baltimore”.  Nevettünk egyet, aztán a dal többi része már adta magát. A további dalszöveget egyébként az élet hozta, egy lányról szól, akit nem akar elengedni az anyja, és akadályozza őt abban, hogy nyugodtan élje az életét. A második refrén utáni átvezetőben a háttérvokál téma minket is meglepett, azt úgy, ahogy volt, a stúdióban impróztam rá. Ami a hangszerelést illeti, próbáltunk minimalisták maradni, nem akartunk semmin túllőni. Elhívtuk még jó barátunkat, Szijjartó Martint is, aki nagyon jó szinti témákkal járult hozzá a dalhoz. Azt hiszem, nem volt még olyan számunk, amit ennyire MI írtunk volna, rengeteg érzelmet, gondolatot, és saját kis hülyeséget tettünk bele”

A számot Stámusz Ferencnél, a stamusic. stúdióban vették fel a srácok, a légkör pedig annyira jó volt, hogy meghívták Bátori „Jim” Gábort, vagy ahogy művésznevén ismerik, sincot, hogy videózza le a stúdióban eltöltött időt. - fűzi hozzá Andris. Így született meg a Johnson Baltimore klipje. A dal az ősszel érkező második nagylemezen is helyet kap, a The Adolescens pedig legközelebb május 25-én lép fel a Pontonban!

További információ a zenekarról a Facebookon


indie magyar pop rock klippremier adolescens



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása