2017.05.12. 16:00 – Lángoló

2+0+0+9+3+28 - Itt a Koalabell első nagylemeze

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

koalabell--4k.jpg

Május közepén jelenik meg az első teljes Koalabell-album nyolc brit rock behatású dallal. A lemezt itt a Lángolón most azonnal meg lehet hallgatni, de némi információt is szolgáltatunk róla. Illetve inkább Balla Balázs frontember:

A számok témájának jelentőse része magánéleti vonatkozású, valakihez íródtak vagy önreflexiók. A dalokban érezhető teret, repülés közeli érzetet a vizuális világunkba is igyekszünk átültetni.

A beharangozó Szabad ég című számukat több rádió is játszotta már a megjelenést megelőző hónapokban. A Heaven’s Everywhere nyitódalhoz pedig tavaly tavasszal készített klipet az Koalabell, ennek a bemutatója is itt volt a Lángolón. A srácok még további két videót terveznek a lemezhez.

Az album címadó dala: „42”. Mivel az életünkből is egy hosszabb időt ölel fel az elkészült anyag, kézenfekvőnek tartottuk, hogy olyan számot válasszuk címadó dalnak, ami ezt összefoglalja és rólunk szól. Arról hogyan képzeljük el a jövőnket, és miként éltük meg a velünk történteket az együtt töltött évek során. A szám címe az első próbánk időpontjából ered, ami 2009. március 28-án volt. 2+0+0+9+3+28 = 42!

– mondja Balla Balázs a címválasztásról. 

A 2009-en alakult együttesre számos tehetségkutatón felfigyeltek, megnyerték a Dürer Kert által szervezett gimnazista zenekarok tehetségkutatóját (2011), majd a paksi Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztiválon értek el II. helyezést (2013). Elsők lettek a balatonboglári Légrádi Antal tehetségkutatón, melynek köszönhetően szerepelhettek a 2014-es Budapesti Music Expón. 2015-ben az NKA - Cseh Tamás Program által előzenekarként járták az országot, és most – szintén a program támogatásával – a korábban megírt szerzeményeiket összefoglalták egy albumon. A lemezbemutató koncert május 18-án lesz az újranyitott belvárosi Robotban (a Fogas Ház alatt).

És akkor jöjjön a nagylemez (aki a Spotifyt preferálná kattintson ide, aki pedig a Deezert, ide nyomjon):

A posztot a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


premier pop rock hír koalabell



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása