2017.06.05. 16:54 – Nihil_AK

Elektronika, pszichedelia, távolban üvöltő prérifarkasok - Így zenél a Floating Points a Mojave-sivatagban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

floating_points.jpg

Ha valaki olthatatlan nosztalgiát érez az olyan formabontó koncertfilmek iránt, mint a Pink Floyd Live at Pompeii című klasszikusa, már dörzsölheti is a tenyerét, hiszen a Floating Points Reflections – Mojave Desert névre hallgató zenés rövidfilmje garantáltan megnyeri majd a tetszését, pláne, hogy kitűnő zenét is kapunk a képi megvalósítás mellé.

A Sam Shepherd billentyűs-mindenes által vezetett projekt többféle inkarnációban is létezik, az egyszemélyes DJ szettől egészen a tizenhat tagot felvonultató Floating Points Ensemble live actig. Az Anna Diaz Ortuño által rendezett filmben, mely egy tervezett, a Föld különböző pontjain forgatandó sorozat első darabja, a zenekar öttagú, hagyományos hangszerekkel kiálló instrumentális formációként jelenik meg, a benne elhangzó dalok pedig jóval több pszichedelikus, netán space rock elemet tartalmaznak, mint a 2015-ös, elektronikusabb megszólalású Elaenia. Mindezt élőben adják elő az arizonai Mojave-sivatagban, nézők nélkül.

A Floating Points ezzel a projekttel a field recording területére is betette a lábát, hiszen ritkán készülnek felvételek ilyen rendhagyó helyszínen. Sheperd így beszélt a kísérletről:

"Mialatt kint játszottunk, felfedeztük a környező területet - a sziklákról visszaverődő hangokat, a köztük fújó szél hangját, az éjszaka teljes csendjét, a távolban üvöltő prérifarkasokat, és nyilvánvalóvá vált, hogy ezeket a felvételeket a felvételek saját, egyedi környezeteként."

A projektről már több előzetes videó is napvilágot látott, melyekben teljes dalok hangzanak el, kezdjétek mondjuk az ismerkedést a pár napja kihozott Kelso Dunes kisfilmjével! 


film elektro pszichedelikus floating points field recording sam sheperd



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása