2017.06.09. 11:59 – Lángoló

Hétvégén startol az A Cappella

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

yellow-sisters_copy-e1464954745429.jpg

Budapest egyik különleges zenei fesztiválja, a hangszerkíséret nélküli többszólamú énekelt dallamokat felsorakoztató Budapest A Cappella Fesztivál szombaton startól és tölti be zenével és egyéb programokkal a Várkert bazár Öntőház udvarát június 10-11-én, a Hangvető és a Várkert Bazár fesztiválján.

Az esemény hagyományosan az a cappella, azaz a hangszeres kíséret nélküli, kizárólag énekelt zene könnyed oldalát mutatja be. A harmadik alkalommal jelentkező fesztivál fellépői tehát idén is bebizonyítják, hogy az énekhang milyen nagyszerű hangszer, hiszen mindig kéznél van, könnyű szállítani, mégis a hangszeres zene gazdagságát képes nyújtani.

A Corou de Berra Franciaország déli térségének többszólamúságát hozza el, a zimbabwei iskolai kórusból összeállt Insingizi ötvözi a hagyományos a cappellát, a zimbabwei dallamokat és olyan különlegességeket, mint a  kizsákmányolt dél-afrikai bányászok Gumicsiszma Tánca (Gumboot Dance) vagy az afrikai ima. A szlovén Kreativo a játékos kreativitás, lazaság és az a cappellára mindig jellemző stílusérzék tökéletes megtestesítője, a Yellow Sistersben pedig megvan minden, amiért a cseheket szeretjük: kreatívak, viccesek és tehetségesek.

Újdonság a fesztivál életében, hogy idén először a gyerekekre is kiemelten gondoltak a szervezők. Amíg a szülők a koncerteket hallgatják, a gyerekek délután négytől a koncertek végéig tematikus programokon vehetnek részt: készíthetnek saját koronát és különböző hangszereket újrahasznosított anyagokból, gyárthatnak 3D-s képeslapot, kipróbálhatják, hogy milyen a dallamokra festeni, illetve az egész család fejthet kvízeket.

És hogy milyen hangulatokra számíthatunk, itt a cseh együttes kisvakondos száma vagy a zimbabwei kórus afrikai imája. 


fesztivál hír a capella



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása