2017.09.15. 13:13 – Nihil_AK

Hans Zimmerrel dolgozott a Radiohead

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

radiohead-hans-zimmer-blue-planet-920x584.jpg

A Radiohead a neves filmzeneszerzővel, Hans Zimmerrel értelmezte újra a King of Limbs album Bloom című dalát a BBC Blue Planet II című természetfilm-sorozatához. A szerzemény (ocean)bloom című változatát, melyhez Thom Yorke új énektémákat dolgozott ki, a BBC Concert Orchestra nagyzenekarával rögzítették.

Yorke úgy nyilatkozott, hogy a dalt megírásakor épp az eredeti Blue Planet sorozat inspirálta, és most már teljes a kör, hiszen az új sorozathoz épp ezt dolgozták át. Hans Zimmerről azt mondta, hogy egy csodálatos zeneszerző, aki számos műfajban otthon van, felszabadító volt együtt dolgozni egy ilyen tehetséggel, és hatalmas élmény volt számukra, amikor tanúi lehettek annak, hogyan talál egymásra a sorozat hanganyaga és a saját daluk. A sorozat előzetesében egyébként az eredeti narrátor, az idén már 91 éves Sir David Attenborough is közreműködik majd. Addig is itt a Bloom eredeti változata.


bbc filmzene hír radiohead kollaboráció hans zimmer



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása