2017.09.15. 18:00 – Gnosis

Inspiráció, összművészet, napbámulás - Sungazers EP-premier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

header.jpg

Ismerjétek meg a szegedi Sungazers legújabb háromszámos kislemezét, ami az underground mélyéből annyira szimpatikusan tör előre, hogy mindet figyelmet megérdemel.Yonderboi, Thy Catafalque, Ulver szimpatizánsoknak pedig egyenesen kötelező hallgatnivaló! A Narrow Lungs kislemez a koncepcióként szolgáló ’Objects’ novellából kiragadott három fejezetet foglalja magába, amelyek elsőként elevenedtek meg stúdió körülmények között, kész számokká formálódva.A történet életre keltése dalok és más művészeti alkotások formájában a Sungazers jelenlegi életszakaszának alapküldetése. Erre a célra lett felszentelve az #inspireback mozgalom is. A kattintás után a teljes EP meghallgatható valamint megtudhatjuk az alkotó gondolatait az adott számokkal kapcsolatban.

Narrow Lungs

Ez az EP címadó dala, nem véletlen, hiszen ez volt a kilenc demó közül a legelső szám, ami biztos volt, hogy rákerül a kislemezre. A Narrow Lungs az Objects ötödik fejezete, egyben a történet magja. E köré épült az egész novella, ahogyan a dalok alapkoncepciója is innen indult és ez volt az első szám, ami megszületett a kilenc közül. Zeneileg a sötét hangulatot az elektronikus és akusztikus dobok egyvelege viszi előre, kiszínezve zajos, ambientes szintetizátor és gitár elemekkel, amit tovább színesít az akusztikus gitár és kalimba harmóniája, valamint Pohl Judit háttérvokálja. A dalt vizuálisan életre keltő klipet Erlauer Balázs és az Elefánt stúdió készítette, a főszereplője pedig Vőneki Brigitta kortárs táncos, aki mozgásával a novella egyik szereplőjét is megeleveníti. A klip a Dél-alföldi Művészeti Kapocs Alapítvány támogatásával jött létre. Nekik, és mindenkinek, aki adományával támogatta ezt a kezdeményezést, itt is szeretném megköszönni!

 (forever)

A címben a zárójel különösen fontos elem. A válaszokat a novellában kell keresni. A kilenc demó legtitokzatosabb és legváltozatosabb dala. Egy progresszív őrületről van szó, folyamatosan váltakozó tempóval, ütemmel és hangulattal. Ennél többet nem is érdemes szólni róla, beszéljenek helyettem a hangok:

How to Arrive Home

A kislemez első single-jét már korábban bemutattuk nektek. A történet és a dal önálló célja szempontjából is különösen fontos elem. A zárófejezetet zenésíti meg, de az ajtókat nyitva hagyja. Nem kezdet, nem vég, rajtad, rajtatok áll, hogy szövődik e tovább a történet, akár szavakon, akár más alkotásokon keresztül. Másrészről a klip a globális felmelegedésre és a természet védelmének fontosságára hívja fel a figyelmet. A dal minden bevétele a WWF-nek lesz adományozva. Segíts te is!

Ha ez a három dal kíváncsivá tett, akkor itt segíthetsz, hogy az Objects nagylemez létrejöhessen! A Sungazers élő formációja az utóbbi időben Tokár Zoltán dobossal egészült ki, így vele, Pohl Judit énekesnővel és Fazekas Máté basszusgitárossal lázasan készülünk a premierkoncertre, ami a szegedi őszi kulturális fesztivál keretein belül kerül megrendezésre november 8-án a Hungi Vigadóban, ahol Fazekas Hanga grafikus (az Objects novellához készített) festményei és Chalhoub Emil (a How to Arrive Home klipjének forgatásán lőtt) fényképei is ki lesznek állítva.  


Sungazers Lángoló Premier



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása