2017.11.13. 15:30 – Lángoló

Jócselekedetre buzdít az állami gondozott gyerekek kórusa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

lelekzuhany_3.jpg

Kezdd el tenni a jót! címmel második lemezét jelenteti meg Magyarország egyetlen állami gondozottakból álló énekkara, a Lélekzuhany Gospel Kórus. Vezetőjük és az együttesben éneklő gyerekek célja, hogy üzenetükkel elérjék az emberek szívét, és jócselekedetre buzdítsák őket. Lemezükön és annak bemutatóján kiváló hazai zenészek muzsikálnak.

A Lélekzuhany Gospel Kórust Havasi Tibor, a Tapolcsányi Általános Iskolai Kollégium igazgatója hívta életre. A kezdetekben 13 állami gondozott énekelt a csapatban, jelenleg 43 tagból állnak, ebből 8 kísérő felnőtt. Tavaly jelent meg első lemezük Egyszer találkozunk címmel, idén decemberben pedig már a második albumuk érkezik, Kezdd el tenni a jót! címmel. 

A nagylemez dalait olyan kiváló zenészek játszották fel, mint Cséry Zoli (Barabás Lőrinc, Patché), Fehérvári Attila (Special Providence, Black-Out), Delov Jávor (Random Trip, Fábián Juli & Zoohacker), és Füstös Bálint (Margaret Island). A lemez hangmérnöke Bognár Zsolt.

A lemezbemutató december 17-én lesz 17 órai kezdettel Budapesten, az IBS Színpadon. A már említett muzsikusok mellett színpadra lép majd Oláh Gergő és a Nem Adom Fel együttes. A koncert védnöke Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, a Nemzet Művésze és Móczár Gábor, az Európai Kórusszövetség elnöke. 

Havasi Tibor, a kórus vezetője így beszélt a kezdeményezés céljairól: 

A művészetekkel, köztük az énekléssel az a célunk, hogy a gyerekeket még harminc percre se hagyjuk magukra. Ha programokat csinálunk nekik, ha megtöltjük az életüket művészettel, akkor nincs esélyük drogozni, bűnözni. Ne legyenek kifogások, magyarázatok, mondván „nem érek rá igazgatóként”, „én csak egy állami gondozott vagyok”. Kezdd el tenni a jót az élet minden területén, ahogy azt Teréz anya vagy Gandhi is tette. Hiszek abban, hogy el tudjuk indítani a változást a fejekben és a szívekben a gospel zenével, a gyerekek tolmácsolásában. - Szervezés alatt állnak további fellépések gyerekotthonokban, országszerte. Ha a gyerekek egymásnak mondják, mi a jó és fontos az életben, az sokkal hatékonyabb, mint ha én vagy más felnőtt tenné ugyanezt.

A Lélekzuhany Gospel Kórusról további információkat a kórus Facebookján találtok. A lemezbemutató koncert december 17-én lesz a Tárogató színpadon. 


tcr fehérvári attila delov jávor cséry zoltán lélekzuhany gospel kórus állami gondozott gyerekek füstös bálint



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása