2017.11.30. 13:40 – Lángoló

Zeneipari érdekszövetség alakult

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

music_hungarylogo.png 

November 30-án az alapító okirat aláírásával életre kelt a zeneipar szereplőinek széles körét magába foglaló és azok érdekeit a döntéshozók felé képviselő Music Hungary Szövetség. 

A Music Hungary Konferencia idei rendezvényén merült fel az igény egy olyan érdekképviseleti szövetség létrehozására, mely az iparág szerteágazó területeinek kérdéseit, felvetéseit fogalmazza meg a döntéshozók felé. ”Célunk, hogy ezzel a populáris zenei élet szereplőinek, a teljes iparágnak a szava jobban érvényesüljön, hogy valóban a teljes szakma által támogatott és professzionális módon kidolgozott elemzések, javaslatok, tervek kerüljenek az asztalra” - fogalmazták meg az idei konferencia résztvevői.

Ennek nyomán tizenöt alapító életre hívta a Music Hungary Szövetséget, melynek céljai között szerepel a magyar zene részarányának növelése a hazai piacon, a Nemzeti Kulturális Alap könnyűzenei támogatása fenntarthatóságának biztosítása, az iparági szereplők szerepének növelése a támogatási programok végrehajtásában és a hazai zenészek egzisztenciális, jogi és szociális helyzetének javítása. Szintén a célok közt fogalmazták meg a szerzők, előadók és kiadók internetes felhasználásokból származó bevételeinek növelését, a koncertbelépők, jegyek áfájának csökkentését, illetve a társasági adóról szóló törvényben szabályozott „kedvezményezett célok” kiterjesztését. A Szövetség a célok elérésének érdekében ellátja a hazai zeneipar szakmai képviseletét az egyes közigazgatási szervek, valamint a közönség irányában. A közös szervezet feladatának tekinti a szakmai képviselet ellátását a területet érintő valamennyi európai uniós, vagy hazai jogalkotással kapcsolatos kérdésben is. Az alapító okiratban megfogalmazott célok között szerepel még – többek között – a magyar zenei exportiroda indításának  elősegítése, a hazai zeneipar külföldi szerepvállalásának támogatása céljából és szakmai együttműködésre törekvés a filmiparral. Az alapító okirat aláírásával egyidőben, az alapítók felkérték a szakmát a különböző területeket képviselő szakosztályok megalakítására.

Az alapítók: a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft, a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége, az ARTISJUS Egyesület, az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület, a Hangszeresek Országos Szövetsége, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, a Music Hungary Zeneműkiadó Kft., az A38 Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft., a Magyar DJ és Producer Egyesület, az Akvárium Klub Üzemeltető Kft., a VOLT Produkció Kft., az ETALON PRODUKCIÓ, a LEON Kft.  Kultúrpark Kft és a Live Nation CEE Kft. 


hír music hungary



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása