2017.04.16. 18:00 – Lángoló Gitárok

A meg nem felelés ára - Planet Void - Severed Selves videópremier

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

planet_void.jpg

Az indusztriális rockot játszó budapesti Planet Void megalakulása után öt évvel készítette el bemutatkozó anyagát a Presence című ötszámos kislemezét. A viszonylag hosszú érlelés nem vált a produkció hátrányára, hiszen a mai premierünk tárgyát képező Severed Selves videójában egy debütáló zenekarhoz képest szokatlanul kiforrott zene és vizuális megjelenés fogadja az érdeklődőket. Ráadásul a srácok egy olyan szinten hibátlan bemutatkozó szöveget írtak bemutatkozás gyanánt, amelyet kénytelenek voltunk teljes egészében, vágatlanul szerepeltetni a cikkben. A folytatásban a videó és a szöveg egyaránt magatokévá tehető.


magyar rock alternatív klippremier planet void indusztrial



2017.04.16. 17:30 – _fá_

Nagyszombati black metal és Marika néni elmélete - Ilyen volt a Mayhem a Dürer Kertben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mayhem_01_zenefesto.jpg

Általános iskola hetedik vagy nyolcadik osztályában Marika néni, az énektanárunk iszonyatos balhét csapott, amikor meglátta, hogy a dolgozatomra fordított keresztet rajzoltam. Azt hiszem, anarchia jel is volt mellette, de ez már nem biztos. A lényeg, hogy azt mondta, hogy reméli, apám jól megver ezért az egészért, hiszen nyilvánvalóan fel se tudom fogni, mit jelent ez az egész, de undorító, és csak remélni tudja, hogy kinövöm majd.


mayhem black metal koncertbeszámoló dürer kert



2017.04.16. 10:28 – Nihil_AK

Tavasz és színvihar - Új EP az Oranssi Pazuzutól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

oranssipazuzu.jpg

Nem lehet alkotói válsággal vádolni a finn pszichedelikus black metálosokat, hiszen a tavaly megjelent Värähtelijä után az Oranssi Pazuzu két EP-t is kihozott a napokban: először érkezett a Farmakologinen, ami valójában a Candy Cane zenekarral közös, 2010-es split anyagát tartalmazza, majd gyakorlatilag ugyanazon a héten kijött egy másik is, a két új dalt tartalmazó Kevät / Värimyrsky. Akik szerették a legutóbbi lemezt, garantáltan nem fognak csalódni, ugyanis a friss szerzemények pontosan olyanok, mint amikor néhány hetvenes évekbe vágyó, keményen bevodkázott rendszergazda lemegy egy hideg téli estén a próbaterembe, hogy kizenélje magából a mindennapok feszültségét. Külön felhívnám a figyelmet arra, hogy az anyag második dalában egy olyan minimalista, de a maga nemében zseniális basszusszólam található, amelytől az ilyesmire fogékony olvasóknak garantáltan összefut majd a nyálelválasztása, vagy hogy mondják. Mindez a hajtás után élvezhető is, a szórakozás garantált. Már akinek. 


finnország black metal ep pszichedelikus oranssi pazuzu



2017.04.15. 21:25 – KirschAndrás

Circle pit, azaz bécsi keringő - Impericon Festival (Sick Of It All, Ignite stb.) @ Arena, Bécs

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dsc_0643.jpg

Ha már Nagypéntek munkaszüneti nappá lett hirtelen nyilvánítva, a könnyen  jött szabadságot kihasználva elugrottunk az Impericon Fesztivál bécsi állomására és szétnéztünk mi újság a mostani hc és ilyen-olyen-core zenék világában.


hardcore ignite sick of it all impericon fesztivál



2017.04.14. 12:59 – Lángoló Gitárok

Undertaking – V12BB4U demopremier 29 évvel később

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

utg_logo_nelkul.jpg

Majdnem pontosan két évvel ezelőtt adtunk hírt arról, hogy készülőben van az Undertaking-könyv, amely a nyolcvanas évek kultikus magyar thrash zenekarának történetét meséli majd el. Az alkalmanként nálunk is publikáló Dudich Ákos, illetve a korábbi basszusgitáros, Jakab Viktor által jegyzett, az elmúlt két év alatt közel 600 oldalra duzzadt kiadvány a napokban jelenik meg Undertaking – Thrash metal Magyarországon a rendszerváltás idején címmel. Hogy teljes legyen a kép, a könyv egy CD-mellékletet is tartalmaz, az Undertaking első és egyetlen demófelvételének remasterizált, bónuszdalokkal kiegészített változatával, amelyet a hajtás után először itt, a Lángoló Gitárokon hallgathattok meg!


premier könyv magyar újrakiadás hír remaster thrash metal undertaking



2017.04.14. 11:07 – dankógábor

Így zenél együtt a U2 és Kendrick Lamar

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kendricklamardamn.jpg

Ma reggelre Kendrick Lamar elárasztott mindent. Annyira fontos előadó lett a 29 éves, szociálisan rendkívül érzékeny comptoni rapper, hogy gyakorlatilag minden nagyobb (és kisebb) angol nyelvű oldal lehozta, hogy megjelent az új lemez, meg is lehet náluk hallgatni (klikk ide a lehetőségekért). Természetesen mi is meghallgattuk a DAMN. című nagylemezt, de most anarchista punk módjára csak egy dalt teszünk be ide, a U2-val közöset. Ebből kiderül, hogy Lamar nem csak hangmintázta a szociálisan szintén nagyon érzékeny ír zenekart, hanem ténylegesen szerepelnek a dalban, és a kilenc szerző között is.


hip-hop hír rap kendrick lamar



2017.04.14. 10:24 – Lángoló

Új, óvodai akusztikus videóval jelentkezett a Patikadomb

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

patikadomb_kicsi.jpg

A Patikadombtól eddig sem állt távol dalaik akusztikus áthangszerelése. Számtalan akusztikus koncert és két videó (Süssön, Felhívás keringőre) után itt egy újabb klip, amely a zenekar egyik rádióból is ismerős dalához, a Nézd csakhoz készült. A videó különlegessége, hogy egy még tavaly decemberi, bölcsődés-óvodás, karácsonyi minikoncerten készültek a felvételek. A helyszín a Cseperedő Családi Napközi és Fejlesztőház volt.


premier pop rock hír akusztikus patikadomb



2017.04.14. 09:52 – dankógábor

Az ESP Guitars örül, hogy nem szerepel a Linkin Park mainstream popba belesimuló új albumán

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

linkin_park_pusha_t_stormzy.jpg

Nincs harag az ESP Guitars és a Linkin Park tagjai között, de a japán hangszergyártó cég teljesen megbékélt azzal, hogy az egykori metál(ba is hajló) zenekar nem használta a márkájukat a hamarosan megjelenő One More Light című lemezén. Mike Shinoda Linkin Park-énekes-billentyűs nyilatkozta azt nemrég, hogy az új album nem azoknak szól majd, akik ESP gitárokat szeretnének hallani. Azok inkább menjen el a koncertekre, ott lesz nekik való szám is. Erre reagált az ESP egy hosszú közleményben, aminek a lényege, hogy ugyan megsértődhetnének erre a nyilatkozatra, de mivel hallották az új dalokat, így egyetértenek Shinodával, valóban nem lehet majd hallani ESP gitárokat a One More Lighton, és ez jól is van így. A japán gyártó hangszereit túlnyomó részt metálzenészek használják, olyanok mint James Hetfield a Metallicából, Dave Mustaine a Megadeth-ből, de az elhunyt Slayer-gitáros Jeff Hanneman is ezen játszott. Szóval érthető, ha a gyártó nem haragszik. Az új, Pusha T-vel és Stormzyval közös Linkin Park-dal is erősítené csak őket ebben, de lehet ezt már meg sem hallgatják.


pop hír linkin park esp guitars



2017.04.13. 17:00 – dankógábor

Az élet mindig, minden körülmények között utat talál magának - Itt az Enter The Void második EP-je

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

enter_the_void01.jpg

Végtelen forgás ez, a részek sosem állhatnak össze – talán kevesen vannak, akiknek mindez nem jutott még eszébe a bennünket körülvevő világot szemlélve. Olykor úgy tűnik, hogy kint és bent, közel s távol csak a rendezetlenség és a zűrzavar uralkodik, az apró „részek”, amelyekből összeáll az életnek nevezett valami, mintha nem akarnának a helyükre kerülni.

- így kezdődik az Enter The Void zenekar alábbi premierjéhez küldött szöveg, amihez később hozzáteszik, hogy az élet mindig, minden körülmények között utat talál magának. Erről szól az egykori Dawncore- Penalty Kick- és Blood Is Fire- illetve jelenlegi Nadir- Sepoq- és Elektrik Wale-tagokból összeállt metálzenekar második kislemeze, a háromszámos Inner Struggles. (A bevezető mondat egyébként egy, a Dried Out szövegéből kiragadott részlet.)


premier metál hír doom sludge enter the void



süti beállítások módosítása