2017.10.22. 14:07 – dankógábor

Meghalt a Martin Eric Ain, a Celtic Frost basszusgitárosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ain.jpg

50 éves korában, szívinfarktusban elhunyt Martin Eric Ain, a Celtic Frost basszusgitárosa. Ha nem nézzük, hogy a Celtic Frost gyakorlatilag a Hellhammer zenekar átnevezésével született meg, akkor Ain és a gitáros-énekes Tom Gabriel Fischer voltak a svájci zenekar alapítói. A Celtic Frost mindig is Fischer zenekara volt, de Ain volt az, aki hosszabb-rövidebb szünetekkel ugyan, de mindvégig a csapat tagja maradt, együtt alkották meg azt a hangzást, ami miatt az extrém metál egyik legnagyobb hatású zenekara lettek. A Celtic Frost 1993-ban feloszlott, 2001-es újjáalakulásuk pedig 2008-ban azért ért véget, mert Ain már nem akart a zenekarral foglalkozni, Fischer pedig nélküle már nem akart ilyen név alatt zenélni. A búcsúlemezüknek is tekinthető 2006-os Monotheisten ráadásul Ain minden korábbinál nagyobb szerepet vállalt, több dalban is ő énekelt (például a lentebbi klipen is). A zenélés után inkább a vendéglátóiparra nyergelt át, klubot is üzemeltetett Svájcban, de volt DVD boltja is. Halálát Fischer is megerősítette.


metál hír black death thrash celtic frost



2017.10.22. 12:35 – dankógábor

Pearl Jam-koncert lesz Budapesten - bár nem egészen úgy, ahogy sokan várják

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pearljambanks.jpg

Az Uránia Nemzeti Filmszínház 2017. november 11-én, 19:30-tól exkluzív vetítésen mutatja be a Pearl Jam Let’s Play Two című zenés dokumentumfilmjét, eredeti nyelven, angol felirattal. A világszerte mozivászonra kerülő alkotás Közép-Európában – Szlovákia és Ukrajna mellett – csupán Magyarországon lesz látható.




2017.10.21. 17:43 – m.adi

Magyar dalok az Osztyapenkótól Sanghajig

dalmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Tele van ismert arcokkal az aktuális dalmegosztás, nem is tudom, kit emeljek ki belőle, úgyhogy inkább nem is emelek ki senkit. Lejjebb új klipet láthattok a Magashegyi Undergroundtól, a Hétköznapi Csalódásoktól, Kozma Orsitól és az Angertea-től, hallhatjátok az Irie Maffia-tagokkal felálló Bupino közös dalát Fluor Tomival, a volt Polly is Dead-es Polonkai Tamás új zenekarát, és még a Ramen Brothers tagjai is ismertek elvileg, bár ők nem mondják meg magukról, hogy kicsodák. A poszt pedig rendhagyó módon egy külföldi zenekar, a Red Fang klipjével zárul, amit Gróf Balázs készített. Én nem is tudom, hogy kire szavaznék a poszt végén, remélem, te igen.


magyar hétköznapi csalódások újdonság fluor magashegyi underground kozma orsi angertea gróf balázs busa pista red fang dalmegosztás bupino



2017.10.20. 12:56 – Kovács.Attila

Más motivációink voltak, mint az akkori rockzenekarok többségének - East-interjú Móczán Péterrel

Lángoló Interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

east_moczan_3.jpg

Október 23-án a Budapest Sportarénában közel háromórás koncertet ad az EAST. A magyar progresszív rock egyik legnagyobb alapzenekara az utóbbi időben évi egy-két kiemelt fellépést vállalt a két leghosszabb ideig működő felállás közreműködésével, a mostani esemény viszont a korábbiaknál is nagyobb szabásúnak ígérkezik: a tervek szerint szinte összes korszakukat felidézik majd az este folyamán, köztük olyan kuriózumokkal, mint a korai instrumentális szerzemények, vagy a Rések a falon és az 1986 lemezek ritkán hallható dalai. A koncert kapcsán Móczán Péterrel készítettünk interjút, amelyben számos érdekes téma szóba került, a zenekar kezdeteitől, kedvenceitől a hetvenes évek Pol Pot megyéjének kulturális szigetein át a kortárs komolyzenéig. (Fotó: East Facebook)


interjú magyar életmű rock progresszív east móczán péter



2017.10.20. 12:41 – dankógábor

Azt tudtátok, hogy a Queens Of The Stone Age két hét múlva Bécsben lép fel?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

qutsa.jpg

Egész pontosan november 5-én, vasárnap lesz a koncert, ami 16 nap múlva van.  A helyszín a Wiener Stadthalle, szóval nem igazán klubkoncert lesz ez, de láttunk mi már jó koncertet tőlük a birminghami arénában is, a Szigetről meg ne is beszéljünk. A Villians című új lemezt még emésztjük, most már tuti nem hozunk elhamarkodott ítéletet. Elöljáróban annyit mondunk csak, hogy nem rossz ez, nem rossz. Itt van alább két új dal hivatalos koncertfelvétele, csak a miheztartás végett, illetve a Feet Don't Fail Me című szám, amiről most kiderült, hogy gyakorlatilag Iggy Pop adta a címét, de ez nem csoda, lemezt is csináltak nemrég együtt Josh Homme-val.


rock hír queens of the stone age



2017.10.20. 10:16 – dankógábor

A God Mother vagy az All Pigs Must Die lemeze jobb első hallásra?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

godmother.jpg

Egyáltalán nem ördögtől való az összehasonlítás, mindkettő hardcore alapú zenét játszik jó zajosan, ráadásul mindkettő most adja ki új lemezét. A különbség, hogy a God Mother svéd, ami hallatszik is a hangzásukon, az All Pigs Must Die meg amerikai, és hát ők annyival előrébb vannak, hogy egyfajta underground supergroupként funkcionálnak, lévén olyan zenekarokból vannak náluk tagok, mint a Converge vagy a Hope Conspiracy. A God Mothernek ez a második nagylemeze, és nemrég jártak is nálunk a Dillinger Escape Plan előtt. Az All Pigs Must Die-nak ez a harmadik nagylemeze, és még sosem jártak nálunk. Alább a két anyag, tessék szavazni, melyik a jobb!


punk metál hardcore hír god mother all pigs must die



2017.10.20. 09:02 – dankógábor

Mégsem lesz Morbid Angel-koncert Budapesten. Egyelőre.

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

malive.jpg

December 3-ára hirdették meg a koncertet, de elmarad. Pont ugyan abból az okból, amiért nyáron sem tudtam őket megnézni a Wackenen. Szóval valami útlevélprobléma miatt, amit hónapok alatt sem sikerült megoldani úgy tűnik. A megvásárolt jegyeket vagy vissza lehet váltani a vásárlás helyén vagy érvényesek lesznek a 2018-ra tervezett új dátumra. Szóval addig kell várni, hogy végre átlépje az USA határát a hamarosan új lemezt kiadó Morbid Angel. Addig lehet vigasztalódni az igazán príma új dalukkal. :(


metál hír death morbid angel



2017.10.19. 14:34 – Lángoló

Lemezgyűjtők különkiadás - László Viktor sztorizik az ETA-nagylemez megjelenése kapcsán

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

László Viktor mesél Kovács Tamásnak a magyar punkról, a megfigyelőkről, besúgókról, megtudhatjuk hogyan szabotálták a Népszabadság megjelenését, hogyan kellett vasúti kocsikban próbálni a zenekarral, milyen volt a Bizottság kölcsön gitárján játszani, mit akart Nagy Feró 81-ben a keverőstől, hogyan jött létre az ETA zenekar, mesél egy volt államtitkárról aki a múltban punk szövegíró volt és a megjelenő ETA-lemezről. Utóbbiról már írtunk itt a Lángolón, bele is lehet hallgatni.


punk hardcore hír eta



2017.10.19. 14:24 – Lángoló

Back To The Ground - Így szól most az ék

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ek_2.jpg

Elkészült az ék zenekar második lemeze Whatever It Takes címmel, amiről alább be is mutatjuk a Back To The Ground dalt. A zenekar szerint az a legnagyobb különbség az előző lemezükhöz, a Februaryhoz képest, hogy míg azokat a számokat még hárman írták és Oláh Bence Attila billentyűs csak a stúdiózás előtt csatlakozott a zenekarhoz, ez az album már négyük közös produktuma, és sokkal komolyabb hangsúlyt kapnak a billentyűs témák is. Maga a lemez egy érettebb, kiforrottabb, konkrétabb lenyomata az ék jelenlegi világának, gondolataiknak. A Whatever It Takes-t egyelőre csak CD formátumban jelent meg, a Kazoo Label kiadásában. A felvételek ismét a Sounday Studioban készültek Vastag Gábor és Balasi Ádám segítségével, a vizuális megjelenésért pedig most is Tóth Teodóra a felelős. 


rock hír ék



süti beállítások módosítása