2017.12.31. 11:22 – Lángoló

Egy zarándokút lenyomata - Itt egy új szinnyaidóri-dal

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dsc_0331a.jpg

Az augusztus 31-én megjelent Csak lélegezz! c. lemez után Szinnyai Dóri egy új dallal jelentkezik, méghozzá ma, az év utolsó napján. A felvételt az ősz folyamán rögzítette a zenekar. Az animációt eredetileg egy vetítéshez készítette Hajba Orsi, a Molnár Balázs által tervezett lemezborító grafikája alapján, de hangulatában nagyon passzol a dalhoz, így lett belőle végül dalszövegvideó. (Fotó: Hegedűs Krisztián)


premier pop hír szinnyaidori



2017.12.30. 10:51 – dankógábor

Lovaggá ütötték Ringo Starrt és Barry Gibbet

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ma hajnalban tették közé azt az 1123 nevet tartalmazó listát, amiből kiderül, hogy kit ütnek lovaggá újév előestéjén Nagy-Britanniában, és amin két ismert zenész is szerepel. Az egyikük Ringo Starr, a Beatles dobosa, aki eredeti nevén, Richard Starkeyként kapta a kitüntetést, de a királynő engedélyezte számára a Sir Ringo Starr használatát. Ő a második beatle, 20 évvel Sir Paul McCartney lovaggá ütése után. Maga a Beatles már 1965-ben megkapta a Brit Birodalom Rendjének tagja (MBE) kitüntetést, de azzal nem jár a névhez a Sir előtag. A másik zenész Sir Barry Gibb, a Bee Gees még életben lévő tagja, aki azt nyilatkozta, hogy az elismerés nem csak neki, hanem elhunyt testvéreinek, Robinnak és Maurice-nak is szól. A két zenész olyanokhoz csatlakozik ezzel, mint Sir Elton John, Sir Mick Jagger, Sir Tom Jones, Sir Cliff Richard és a már említett Sir Paul McCartney.


hír ringo starr



2017.12.29. 13:11 – dankógábor

A Morbid Angel gitárosa szerint az előző lemez zavaros volt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Sok interjút nem ad Trey Azagthoth, a Morbid Angel gitáros vezére, szóval nem igazán lehetett eddig tudni, mit gondol a nagyon megosztó Illud Divinum Insanus című albumukról. A nagy hallgatás miatt sokan úgy gondolhatták, hogy Azagthoth szarik bele az egészbe, ő azt az albumot is ugyanúgy vállalja, mint a többit. A Guitar World-nek adott interjújából most viszont kiderült, nem így gondolja. A gitáros szerint az egy zavaros album lett, amit az akkori frontemberrel David Vincenttel való különböző gondolkozásuk miatt lett olyan, amilyen. Azagthoth-nak igazából más akkor sem tetszett, de Vincent túlságosan átvette az irányítást, és a végső keverés sem lett olyan súlyos, amilyet a gitáros gondolt volna. Túl előre került az ének, a gitárok pedig hátra, de Azagthoth szerint egy jó hangzás sem mentett volna meg egy olyan "ostoba" dalt, mint a Radikult. Ezt a számot Azagthoth konkrétan megtagadja, viszont az elektronikusabb megközelítést nem bánja. A zavaros megközelítés viszont odáig vezetett, hogy Azagthoth az összes tagot menesztette, visszajött Steve Tucker énekes-basszusgitárosnak, és csináltak egy olyan, színtiszta death metal lemezt, ami csaknem ugyanúgy megosztja a rajongókat, mint az előző. Hat év múlva meg majd jön a magyarázat, hogy túlságosan meg akarták mutatni, hogy hogyan is kell death metalt játszani.


metál hír death morbid angel



2017.12.28. 19:00 – Lángoló Gitárok

No More of You - Itt a Red Swamp új koncertvideója!

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

011.jpg

A Red Swamp több szempontból is fennállásának egyik mérföldkövéhez érkezett idén június 6-án, amikor az amerikai stoner-rock legenda Clutch előtt léphettek fel közel teltház előtt az Akvárium Nagy Hallban. Amikor az A38 szervezőbrigádja kihirdette a koncertet, a srácok egyből megeresztettek egy e-mailt, hátha bekerülhetnek előzenekarnak, és nem sokkal később jött a levél, hogy a Clutch menedzsmentje őket választotta erre a megtisztelő posztra. A buliról egy koncertklip is készült, amely méltó lezárása a zenekar első korszakának. A videó és az ahhoz kapcsolódó további tudnivalók a hajtás után! 


budapest premier rock hír stoner koncertvideó red swamp



2017.12.28. 11:35 – dankógábor

Az az ember hogy élvezte a bulit, aki felvette a Dillinger Escape Plan búcsúkoncertjét az első sorból?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A fenti videó a Dillinger Escape Plan szerdai búcsúkoncertjén készült. Egész pontosan az első búcsúkoncertjén, mert ma és holnap is lesz még egy New Yorkban, aztán vége, ennyi volt a Dillinger Escape Plannek. Hogy mi vitte rá az embert, hogy a buli élvezése helyett teljesen szar minőségben felvegye a teljes koncertet, azt nem tudom. Nem csodálkoznék rajta, ha a zenekar is felvette volna rendes minőségben az egészet, legalább hang formájában, pláne, hogy Mike Patton is fellépett velük, hogy eltolják a közösen alkotott Irony Is a Dead Scene EP-t is (plusz egy Faith No More-feldolgozást). Külön érdekesség, hogy a koncerten többször is színpadra lépett Brian Benoit, aki korábban hét éven keresztül volt a zenekar gitárosa, és viccelt mesélt a zenekar eredeti énekese, Dimitri Minakakis is.


metál hardcore hír dillinger escape plan



2017.12.27. 16:08 – edicsek

Pénzt kaptál karácsonyra? - Erre költsd el!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

record-store-day-gear-patrol-lead-full.jpg

Ki ne futott volna már bele olyan karácsonyi ajándékba, aminél azt gondolta, hogy sokkal jobban járt volna, ha  odaadják a pénzt, és akkor azt vesz magának, amire tényleg vágyik. Még a legnagyobb jószándék mellett is belefuthat az ember abba, hogy például olyan lemezt kap, ami már megvan. Vagyis pénzt kapni karácsonyra azért jó, mert arra lehet költeni, amire csak szeretnéd, ráadásul a siker garantált. Már ha tudod, mire költsd. Ha nem, akkor pedig mutatunk néhány tippet.


karácsony



süti beállítások módosítása